Brokkolis – kelbimbós bacon-ös étel 20 perc alatt Haitiról
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- kb. fél kg megtisztított kelbimbó
- 1 kg brokkoli
- 4 szelet szalonna
- fél kg csirke
- 1 teáskanál darált fokhagyma vagy 2 friss gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál fokhagymás sót
- 1 teáskanál fekete őrölt bors
Elkészítés: Melegítse fel a serpenyőt közepes hőmérsékletűre és adja hozzá a szalonna darabokat.
Miközben szalonnája süti, főzze meg a brokkolit és főzze meg a csirkét a saját kedvelt módszerre szerint.
Miután a szalonna ropogósra megsül, vegye le a serpenyőt és tegye át egy papírtörlővel bélelt tálra. Hagyjon meg 1 – 2 evőkanál szalonnás zsírt.
Vegye le a gázon a hőt közepesre és adja hozzá a kelbimbókat ugyanabba a serpenyőbe és főzze kb. 10-12 percig néhány percenként kevergetve.
Miután a kelbimbó szép, puha, adj hozzá fokhagymát, fokhagymás sót és borsot. Süsse, amíg a fokhagyma illata kellemes érezhető lesz.
Óvatosan adja hozzá a csirkét és a brokkolit.
Tálalja azonnal, frissen.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply