Haiti burgonyasaláta

Hozzávalók:
- 4 db. burgonya, megpucolva és kockákra vágva
- 1db. sárgarépa, hámozott és lereszelt
- 2 és 1/–ed 4 teáskanál sót
- 1 db. kis cukorrépa
- 2 db. tojás
- 1/2 bögre cukorborsó (fagyasztott és felengedett, vagy konzerv)
- 1/2 vöröshagyma gépben összeaprítva
- 1/3 bögre piros paprika kockára vágva
- 1/3 bögre piros paprika kockára vágva
- 2 evőkanál majonéz
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- só ízlés szerint
Elkészítés: Forraljon fel vizet és tegye bele a burgonyát és a sárgarépát 1 teáskanál sóval és főzze a zöldségeket 10 percig, vagy addig, amíg meg nem puhul.
Forraljon fel másik edénybe is vizet és tegye bele a cukorrépát 1 teáskanál sóval és főzze, amíg a kívül – belül megpuhul. Majd szedje le a héját, amikor elkészül és kihűl és vágja kockákra.
Forraljon ismét külön edényben vizet és tegye bele a tojást külön 1/4 teáskanál sóval és főzze kb. 10 percig. Ezt is szelje fel, amikor kihűl.
Egy tálban helyezze bele a kockára vágott burgonyát, kockára vágott cukorrépát, apróra vágott tojásokat, cukorborsót, sárgarépát, hagymát, vörös- és zöld paprikát és keverje össze a majonézzel. Adjon hozzá fekete őrölt borsot. Keverje össze és sózza ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

