Saganaki, egy görög egyszerű sajtos recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg szilárd sajt, lehetőleg graviera sajt
- 2/3 bögre liszt
- Olivaolaj
- 2 – 3 db. negyedelt citrom
Elkészítés: Vágja a sajtot szeletekre vagy ékekre 1/2-ujjnyi vastagságúra, 2 1/2 és 3 cm szélesre. Minden szeletnek elég vastagnak kell lennie, hogy nem süllyedjen le a sütés során.
Nedvesítse meg minden egyes szelet hideg vízzel és forgassa át lisztben. Rázza le a sajtokról a felesleges lisztet.
Melegítsen meg 1 evőkanál olajat közepes magas hőmérsékleten egy serpenyőben. Az öntöttvas a legjobb.
Mindegyik sajtszeletet a tegye a forró olajba és süsse, míg szép aranybarna lesz mind a két oldala.
Tálalás előtte hintse meg citromlével, amikor a sajt még meleg.
Jó étvágyat!
Ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.