A titokzatos Bermuda háromszög rejtélyei

 

                              A titokzatos Bermuda háromszög rejtélyei

 

Kép forrása: https://www.ancient-code.com/wp-content/uploads/2017/05/Bermuda-Mystery.jpg

A Bermuda háromszög egy furcsa, háromszög alakú terület az Atlanti-óceánon, ahol sok hajó, amely rajta keresztülhalad vagy rajta keresztülő repülő nyom nélkül eltűnt. Néhány ilyen esetben, ahol roncsok találhatók, a legénység eltűnt és ilyen incidensek már évszázadok óta történtek. Több mint 1000 hajó és repülőgép tűnt el a háromszög területén az elmúlt öt évszázad alatt és ilyen titokzatos incidensek vannak az Atlanti-óceánon még a mai napig is.

A tények azon messze vannak attól, ami általánosan ismert, vagy azt hitték, hogy igaz. Számos történetet és mítoszt hoztak létre az írók puszta képzelgéssel, melyeket bátran használtak, hogy felhívják a könyvükre a figyelmet. Sok esetben a tények elmosódtak. Sok elmélet, ellentmondás és beszámoló érkezett az évek során, amik kihívást jelentenek a misztériumokban hívőknek és amelyek félelem-pszichózist idéztek elő az emberek között.

 

Tehát mi a tény? Valóban igaz? Részben igaz? Vagy minden ostobaság? Nézzük mélyebben, hogy megértsük, bár szem előtt tartva, hogy túl sok esemény történt ezen a területen, hogy figyelmen kívül lehetne hagyni.
 Hogy kezdődött mindez?

Mindezt írók kezdték, akik új írók voltak és a rejtélyt eredetileg ők örökítették meg. De ne ugorjunk bele a következtetésbe. Míg mindannyian tudjuk, hogy az új íróknak jó a vad képzeletük, de ezekből sok ilyen író valójában népszerű és tiszteletreméltó szerzők korukban.

 

Eltűnések

Az alábbiakban néhány csodálatos történet a repülőgépekről és a hajókról, amelyek eltűntek, szerencsétlenül sikerült átkelniük a háromszög területén a rossz sors.

19-es járat

Kép forrása: http://xn--d1aiaffnedrlat.xn--p1ai/upload/medialibrary/b2f/b2f9dc261af53a1a6a77452bbe0c122b.png

A Flight 19-es Avenger repülőgépe 1945. decemberének egyik délutáni ülésén elindult a Floridai Egyesült Államok Naval Base-ból, de furcsa módon soha nem tértek vissza.

PBM Martin Mariner

Amikor a fent említett Flight-19 repülőgépek minden reménysége gyorsan elhalványul, két amerikai Martin Mariner repülőgépet (repülő csónakot) küldött az amerikai haditengerészetnek, hogy keresse meg. A kiterjedt keresés után egyikük visszatért, de a másik örökre eltűnt.

Tudor Star Tiger

A Star Tiger, a Tudor Mark-IV repülőgép eltűnt a radarról a Bermuda-háromszög felett és röviddel a Bermuda repülőtéren.

 
A DC-3 elleni küzdelem

A repülőgép eltűnt, amikor csak 50 mérföldre repültek el Floridától délre és Miami-ban szálltak le.

441-es járat

A Super Constellation Naval Airliner dis

 

C-54-es Skymaster

Úgy tűnt, hogy hirtelen zivatar lett, amitől felrobbant a gép. De sokkal több volt a Skymaster története.

Mary Celeste: A Ghost Ship – A szellemhajó

A Bermuda-háromszög egyik szellemhajójaként Mary Celeste már 1872-ben is rejtélyes útja előtt sok megtévesztő kalandot talált. De ezúttal, bár a hajót meg lehetett menteni, a fedélzeten senki sem nyomon követhető.

Carroll A. Deering

Ez egy másik szellemhajós történet is van a Bermuda háromszögről, amely létrehozta az egyik legnagyobb tengeri misztériumot. Míg visszatért a hajó Rio de Janeiro-ból Maine-ban (Portland-ba)1921 januárjában a a kapitány és a 11 fős legénység eltűntek és soha többé nem találtak a nyomukra.

Tengeri kén királynő

Az olvadt kén 524 láb hosszú hajója 1963. február 2-án hajózott Beaumontból (Texas) 39 fővel. Jelentették,hogy  elveszett a Florida Straits területen február 4-én és elveszett örökre.

Ellen Austin

Az Ellen Austin egy amerikai vitorláshajó, ami találkozott egy másik hajóval a Bermuda-háromszögben. A másik hajó teljes sebességgel haladt, de furcsa módon senki sem volt a fedélzeten.

 

USS Cyclops

A hordozóhajó eltűnése a Bermuda háromszög a tenger egyik legnagyobb titka. A rakományhajó 1918. március 13-án indult Baltimore-ba, de soha nem érkezett meg.

USS Scorpion

A USS Scorpion (SSN-589) egy amerikai haditengerészet nukleáris motoros tengeralattjárója volt, amely 1968 májusában eltűnt a Bermuda háromszög területén.

A fentiek csak kevés eltűnéses eseteket mutatnak be. Sok más van.

                                               A rejtélyeket elmagyarázó elméletek

 

Tehát mi okozta a hajók és repülőgépek titokzatos eltűnésének? Számtalan kutatás történt a rejtély feltárására. Nincs egyetlen olyan elmélet, amely megmagyarázhatja az eltűnések összes incidensét. A hajók és a repülőgépek különböző körülmények áldozatává válhattak volna és a dolgok gyorsan és váratlanul történtek volna. Bár sok elmélet jött létre kutatók és tudósok, akik megpróbálják elmagyarázni a különböző incidenseket, itt vannak a legnépszerűbbek:

 

Kép forrása: http://cdn.images.dailystar.co.uk/dynamic/1/photos/267000/620x/Missing-boats-and-planes-in-Bermuda-Triangle-555394.jpg

Metángáz

A tengerfenék alatti gáz kitörhet és ennek következtében csökkentheti a víz sűrűsége, és a hajók a szikla felé elsüllyedhetnek. Még a repülőgépek is repülnek felette, elpárologhat a metán és teljesen megsemmisülhetnek az ilyen gázfúvás során a jármű.
Sargasso-tenger

Ez egy furcsa óceáni terület, amelynek partja sincs és csak vízfolyások határolják mindenfelé. Sok hajó áthaladt rajta, és mozdulatlanul állt. Sokan kimerültek és nem élték túl, halálos csapdába estek.

Elektronikus köd

Egy furcsa vastag felhő jelenik meg a semmiből és elnyeli a hajót vagy repülőgépet. A műszerek meghibásodnak és végül a hajó vagy a repülőgép nyom nélkül eltűnik.

 
Hatszögletű felhő és légbombák

A meteorológusok a közelmúltban felfedeztek olyan furcsa hatszögletű felhőket, amelyek hatalmas sebességgel képesek szétroncsolni az óceánt és az ilyen szélviharok az óceánon akár 45 méter magas hullámokat is létrehozhatnak. Az ilyen felhő alatt lévő repülők és hajók elsüllyedhetnek.

Minden fő elmélet

Sok más elmélet próbál megoldást vagy elmagyarázni a Bermuda-háromszög titkait és megpróbálja azonosítani az ilyen eseményeket okozó tényezőket.

 
Következtetés – A tények és mítoszok

Mivel a magazin először ötvenes évek elején alakította ki a “Bermuda Triangle”(Bermuda háromszög – a ford.) kifejezést, a rejtély továbbra is vonzza a figyelmet. Ha ilyen nagyságrendi ismétlődő titokzatos események zajlanak ugyanazon a területen, akkor érthető, hogy elterjed, mint a tűz, nagy érdeklődést von maga után az emberek között minden szinten, beleértve a tudósokat, a kritikákat és az általános embereket és idővel nagyon nagy alakot vesz igénybe.

Valójában a Bermuda Triangle élő legendává vált. De mi az igazi igazság mindezek mögött?

Olvassa el a Bermuda háromszögről készülő következő cikket is.

Cikk forrása: https://www.bermuda-attractions.com/bermuda2_00004e.htm

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


   

 Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


 

Ria bemutatkozó oldala: http://afenykuldottek.hu/2017/04/11/ria-josno/

 


 

Anita bemutatkozó oldala: http://afenykuldottek.hu/2017/09/02/anita-josno/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük