Következtetés – Tények és mítoszok a Bermuda háromszögről

 

                  Következtetés – Tények és mítoszok a Bermuda háromszögről

 

Mivel a magazin először az ötvenes évek elején alakította ki a “Bermuda háromszög” kifejezést, a rejtély továbbra is vonzza a figyelmet. Ha ilyen nagyságrendű ismétlődő titokzatos események zajlanak ugyanazon a területen, akkor érthető, hogy mint a tűz, nagy érdeklődést von maga után az emberek minden körében, köztük a tudósok, a kritikusok és az átlagemberek és idővel a téma kinőtte magát.

 

Kép forrása: https://files.brightside.me/files/news/part_25/254460/7347860-bermudskiy_treugolnik_464-1477479863-650-e705752df9-1477669895.jpg

Valójában a Bermuda háromszög élő legendává vált. De mi az igazság minden elmélet között?

 

Először is nem tagadják, hogy a Bermuda háromszögről jelentett események közül sok ténylegesen megtörtént. Mivel egy repülőről vagy hajóról van szó, amely nem tér vissza, vagy eléri a rendeltetési helyét, nyilvánvalóan rögzítették az érintett hivatalos szervek, köztük a US Navy, a US Coast Guard, stb.

Továbbá több száz ilyen incidens történt. Néhány esetben olajszivárgás, úszók vagy roncsok találhatók, míg esetekben nem volt semmi nyom sem –  tény, bizonyíték.

Tehát a kérdés nem arról szól, hogy ezek az események egyáltalán megtörténnek-e vagy sem. Arról szól, hogy megtörténtek. Ez az, ahol a magyarázatok elkezdenek elmosódni, mivel néha a tények összekeverednek a spekulációkkal, még a képzeletekkel is.

Kevés kérdés merül fel. Vannak más óceáni területek is a Földön, ahol hasonló események zajlanak? Az ilyen események száma hasonló vagy nagyobb, mint a Bermuda Triangle? Tehát ha a számok hasonlóak vagy többek, akkor ezek az események ténylegesen normálisak az óceáni útvonalakon?

Vizsgáljuk meg ezt, mert ez némi fényt adhat arra, hogy valami képzeletbeli, vagy valós képet higgyünk-e.

Larry Kusche, az Arizona Állami Egyetem könyvtárosa nagy kritikus volt a Bermuda háromszög kritikájánál és mélyreható kutatást végzett az eseményekről, majd 1975-ben kiadta a The Bermuda Triangle Mystery: Solved című könyvét. Az eseményekről beszámolt időkről ír, a meteorológiai (időjárási) jelentések ellenőrzései az események napjain.

Arra a következtetésre jutott, hogy az ilyen incidensek száma a háromszögben nem szokatlan olyan helyen, ahol a trópusi ciklonok vagy hurrikánok meglehetősen gyakoriak. Tanulmánya azt is kimutatta, hogy a Bermuda-háromszögben bekövetkezett események száma nem számottevően nagyobb, mint számos más óceáni területen.

Kusche továbbá tisztázta, hogy több szerző tévesen jelentett több eseményt. Rámutatott arra a esetre, amikor egy szerző hibásan jelentett be a hajót, amely három napja eltűnt az Atlanti óceán kikötőjéből való kihajózás után, miközben a hajó ténylegesen elhagyott egy azonos nevű kikötőt a Csendes-óceántól, amely több mint 3000 mérföldre volt.

Egy másik esetben Kusche megmutatta, hogy egy szerző leírta, hogy a hajó elveszett a nyugodt tengerben, míg a meteorológiai jelentés szerint az erős ciklont hagyta el.

Továbbá megerősítették, hogy a Bermuda háromszög területén áthaladó hajókra sem számolnak fel magasabb biztosítási díjakat, mert biztonságban tartják.

Az Egyesült Államok parti őrsége szintén támogatta Lloyd megfigyelését, miszerint a Bermuda háromszögben jelentett hiányzó esetek száma nem szokatlan.
A 2013-ban végzett WWF (World Wide Fund for Nature) tanulmány szerint a világ 10 legnagyobb baleseti hajóterülete a hajózásról számolt be. De ez nem tartalmazza a Bermuda háromszöget. Valójában a feljegyzett balesetek alapján a legveszélyesebb vízi területek a Dél-Kínai-tenger, a Földközi-tengeren és az Északi-tengeren történtek/történnek.

 

Tehát mindez azt jelenti, hogy a Bermuda háromszögtől való felem alaptalan?  

 

Nos, számos olyan kérdésre van szükség, amelyre még mindig választ kell és nincs egyenlőre. A hajók és repülőgépek százai ténylegesen elveszettek ezen a területen és sok ilyen esetet még nem magyaráztak meg bizonyítékokkal együtt. Tény, hogy a szerzők felszítták a tüzet, hogy kereskedelmi előnyhöz jussanak a helyzetből. De nehéz elhinni, hogy egy ilyen gigantikus természetről szóló legenda csak egy alaptalan mítosz, amely sok évtizedig továbbra is elnyeli a világot. Az alapos és tartós vizsgálatok ellenére számos incidens továbbra is megzavarja a nyomozókat.
A tudósok találtak néhány érdekes alakzatot a tengerfenéken a Bermuda háromszög határain belül. Az óceán emeletén bizonyos helyeken hirtelen hatalmas mélységbe süllyed. Valójában a háromszög egyes helyszínei a legmélyebb árkokat tartalmazzák az Atlanti-óceán egészében. Ezen a területen sok hajó látszólag elveszett.

Köztudott, hogy a tengeri és légi csatornák a Bermuda-háromszögben a világ legforgalmasabb és legelterjedtebb útvonalai közé tartoznak. Számos sétahajó jár erre és az Egyesült Államok és  Európa között.

 

Cikk forrása: https://www.bermuda-attractions.com/bermuda2_00004e.htm

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Mystik: http://afenykuldottek.hu/2017/09/06/mystik-tisztanlato-josno/

 


 

Kép forrása: http://afenykuldottek.hu/2016/09/05/zahra-tanacsadono-2/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük