Csicseriborsós spenótos görög étel

                                    Csicseriborsós spenótos görög étel

Kép és recept forrása: http://www.food.com/recipe/chickpeas-with-spinach-greek-81968

Hozzávalók: 

  • 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma ledarálva/passzírozva fokhagymanyomóval
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 bögre főtt csicseriborsót
  • 1 1/2 bögre apróra vágott friss paradicsom (vagy azonos mennyiségű, konzerv)
  • piros paprika
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 cs. fagyasztott spenótot aprított és felolvasztott
  • 1 -2 db. citrom leve ízlés szerint

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben az olívaolajat hevítse fel közepes lángon tegye bele a vörös- és fokhagymát és süsse addig, amíg mind a két hagyma megpuhul.
Adja hozzá a csicseriborsót, a paradicsomot, a paprika pelyheket vagy az őrölt piros paprikát (az ízlésednek megfelelően), az oregánót és a paprikát.

Fedje le és pároljuk körülbelül 18 percig, alkalmanként megkeverve.

Adja hozzá a spenótot és főzze körülbelül 7 percig vagy tovább, amíg a spenót meg nem fő.
Öntse hozzá a citromlevet (általában 1 1/2 citrom levét adja, ) és ízesítse sóval és borssal.

         Jó étvágyat! 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük