Görög cukkinis vega fasírt
Hozzávalók:
- 1 1/2 cukkini, hámozva és lereszelve
- 2 csokor mogyoróhagyma, beleértve a zöld szárakat és apróra vágva
- 175 dkg morzsolt feta sajt
- ½ bögre reszelt parmezán sajt vagy Kefalotiri
- 2 db. felvert tojás
- 4 evőkanál friss kapor felaprítva
- Só és bors
- 1 2/3 bögre finomliszt
- citrom
- ½ bögre szűz olívaolaj a sütéshez
Elkészítés: Egy nagy tálba keverje össze a reszelt cukkinit, zöldhagymát, sajtot, tojást és kaprot. Keverje össze a lisztet és a fűszereket ízlés szerint sóval és borssal. Takarja le és hűtse fél órán keresztül.
Melegítse fel az olívaolaj felét egy nagy serpenyőben és keverje össze az alapanyagokat egy lapos fánk forma alakban. Ha az alapanyag túlságosan nedves a formázáshoz, akkor adjon hozzá egy kis lisztet. Süsse ki a fasírozottat közepes lángon, mindegyik oldalon 5 percig kb. , amíg aranybarna lesz.
Vegye ki az ételt a el a serpenyőből és tegye rá a papírtörlőre, hogy felszívja az olajat.
facsarjon egy kis citromot a tetejére és melegítse fel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply