Görögország 10 legnépszerűbb turisztikai helye

 

 

                          Görögország 10 legnépszerűbb turisztikai helye

 

Görögország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a világon. Több mint hatvan lakott szigettel, történelmi helyszínekkel, amelyek négy évezreden át idilli tengerpartok és magasan fekvő hegyvidékek széles skáláját kínálják Görögországban.

 

TOP 1.

Santorini

Santorini egy vulkáni sziget a görögországi Cyclades csoportban. Drámai látnivalókról, lenyűgöző naplementékről, fehér mosott házakról és saját aktív vulkánjáról híres. Fira, Santorini fővárosa a velencei és a kükladikus építészet egyvelege, melynek fehér macskaköves utcái várakoznak üzletekkel, tavernákkal, szállodákkal és kávézókkal, miközben a 400 m magas sziklák látványa várja az ott élőket és turistákat.

 

 

TOP 2.

Parthenon, Akropolisz 

Parthenon, Acropolis

Az Akropolisz tetején található Parthenon az egyik leghíresebb görög idegenforgalmi látványosság és Athén turisztikai látogatása nem teljes a templom látogatása nélkül. A Parthenon megépítése Kr.e. 447-ben kezdődött, majd helyébe lépett e régebbi templom, amelyet a perzsák leromboltak és amelyet 432-ben fejeztek be. Hosszú életében a Parthenon templomként, erődként, templomként, mecsetben szolgált/szolgál.

 

 

 

TOP 3.

Mykonos

Mykonos híres úti cél a görög szigetek között és széles körben elismert Görögország egyik legjobb turisztikai látványossága. Mykonos város (Chora) egy lenyűgözően festői szépségű kükladikus város, apró utcákkal és fehérre festett lépcsőkkel és házakkal.  A homokos strandokról és a változatos és intenzív éjszakai életről is híres, sok bár és éjszakai klub helye.

 

Mykonos

 

TOP. 4.

Meteora

A Metéora hat kolostor gyűjteményének együttese, ami látványos, több sziklaoszlop felett terül el. A Metéora első kolostorát a 14. században alapították. A kolostorokhoz való hozzáférés szándékosan nehéz volt, vagy hosszú létrákat, vagy nagyméretű hálókat igényelt, amelyek mind az árukat és az embereket is  felhúzták. De nem mindenkinek adták le a hálókat és köteleket, csak akik erős hitet bizonyítottak.

Meteora

 

TOP 5.

Delphi

Az ősi időkben Delphi volt a legfontosabb hely az ókori görög vallásban, az Apollo szentélyének és prófétájának – jövendőmondójának az otthona. Delphi ősi színházát egy dombon építették, amely a nézők számára az egész szentélyt és a látványos tájat mutatja. Eredetileg a 4. helyen épült és 5000 nézőt tudott befogadni. Ma Görögország egyik legszebb turisztikai látványossága.

Delphi Theatre

 

TOP 6.

Myrtos Beach

Kefalonia észak-nyugati részén található Myrtos Beach világhírű a mágikus színeiért. A tenger kék és türkizkék színei élesen ellentétesek a tenger sima, kavicsos fényes fehérségével. A meredek hegyek és a magas sziklák Myrtos strand mögött is gyönyörű. Mindezen okok miatt a Myrtos-t korábban 12 alkalommal szavazták Görögország legjobb strandjának.

 

Myrtos Beach

 

TOP 7. 

Samaria Gorge

A Samariá-szoros egy 16 kilométer hosszú kanyon Délnyugat-Kréta területén. Sétálni a Samariá-szoros felé rendkívül népszerű és évente több mint negyed millió turistát csalogat oda a látvány. A séta 4-7 órát vesz igénybe és áthalad az ősi ciprus- és fenyőerdőkön, majd a hegyek között függőleges sziklák között megszakítja a líbiai tenger Agia Roumeli-jét.

 

Samaria Gorge

 

TOP 8. 

Lindos

Lindos egy középkori falu Rodosz szigetén, amely macskaköves utcákból áll a fehérre meszelt házak között. A város fölött emelkedik a Lindos akropolisz, amely látványos kilátást nyújt a környező kikötőkre és a tengerpartra. A Lindos strand és a Saint Pauls strand közel van a városközponttól.

 

Lindos

 

TOP 9.

Mystras

Az ókori Sparta közelében fekvő Mystras a 14. és 15. században Peloponnészosz fővárosa volt, melyet a bizánci császár rokonai uraltak. A település az oszmán időszakon át lakott itt és maradt, de 1832-ben elhagyták a területet és csak a lélegzetelállító középkori romokat hagyták e gyönyörű tájon.

 

Mystras

 

TOP 10.

Parthenon, Akropolisz

Athos-hegy egy hegy és egy félsziget Észak-Görögországban. A félszigeten, a Halkidiki-félsziget legkeletibb “lábánál” mintegy 1400 szerzetes található 20 keleti ortodox kolostorban. A görög szuverenitás alatt autonóm állam volt, az Athos-hegységbe való belépés szigorúan ellenőrzött és csak férfiak léphetnek be.

 

Mount Athos

 

Képek és cikk forrása: http://www.touropia.com/tourist-attractions-in-greece/

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

 
 

Evita

 


 

Yana

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük