Briam, egy görög zöldséges finom étel

                               

                                      Briam, egy görög zöldséges finom étel

Kép és recept forrása: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/briam/#XDOiwpOVQvOgiCt2.97

Hozzávalók: 

  • 150 ml extra szűz olívaolaj  (plusz szükség esetén még)
  • 1 nagy padlizsán, félig felére csökkent, majd vastag szeleteléssel
  • 1 db. nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 800 dkg nagy burgonya 1 cm-es kockákra vágva
  • 6 db. közepes paradicsom vékonyra szeletelve
  • 12 db. koktélparadicsom
  • 5 db. cukkini szeletelve
  • 300 dkg. paradicsompaszta
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 2 lapos teáskanál petrezselyemlevél apróra vágva

Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 220 ° -osra. Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, majd töltse bele adagokban és szükség esetén tovább süsse 5-7 percig, amíg puha és aranyos lesz a padlizsán. Használjon egy ételszúrót, amivel ellenőrizni tudja a puhaságát.

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, szükség esetén egy kevés olajalt is és süsse 5 percig, amíg meg nem puhul. Tegye át a tálba a padlizsánnal. Adjuk hozzá a burgonyát, paradicsomot, cukkinit, paradicsomszószt és 200 ml vizet a tálba. Szórja meg oregánóval és a petrezselyemmel és hintse meg nagy mennyiségben tengeri sóval és őrölt fekete borssal. Tegye át az egészet egy tepsibe vagy nagy sütőedénybe. Szitálja meg mindet a megmaradt olajjal.

Süsse 30 percig, majd kapcsoljuk le a sütőt 200°C gázra. Még 20-30 percig süsse, vagy amíg a teteje el nem párolog és a zöldségek megpuhulnak. Hagyja hűlni tálalás előtt.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     

 

 

 

 


 

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Giordana Fizz Jósnő

 


Anael Tanácsadó

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük