Grillezett görög csirke fetával és tzatziki szósszal
Hozzávalók:
- 1 kg (kb.) csirkemell, csont- és bőr nélkül
- 10 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagyma nyomót használva
- 1 citrom a héja nélkül, ami leves
- 1 bögre görög joghurt (sima)
- 1/2 bögre extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál kreol fűszerezés
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- 1 evőkanál oregáno
- 1 evőkanál fekete bors
Hozzávalók a Feta Tzatziki-hoz:
- 1 bögre görög joghurt, (sima)
- 1 db. uborka lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymakinyomót használva
- 1/4 bögre morzsolt feta sajt
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fekete bors
- 1/2 teáskanál kreol fűszerezés
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál vöröshagymapor
- /2 teáskanál oregánó
Hozzávalók a grillezett pita kenyérhez:
- 6 pita kenyér
- extra szűz olívaolaj
- oregáno
Elkészítés: Öblítse le a csirkét, szárítsa meg, majd fedje le műanyag fóliával és tegye a csirkét egy ételtartó zacskóba.
Keverje össze az összes többi összetevőt egy tálba és tegye be a csirkéhez és dörzsölje jól a húsba a fűszereket.
Hűtse le a csirkét és marináljuk kb. 1 órát.
Míg a csirke marinálódik készítse el a tzatziki mártást.
Tzatziki szósz készítéséhez: Tegye az uborkát egy papírtörlőre, hogy a felesleges folyadék felszívódjon.
Helyezzük a maradék összetevőket egy tálba, jól keverje össze, majd az uborkát is jól keverje bele. Tegye a hűtőbe.
Grillezze meg a csirkét, és kb. 8-10 percig süsse mind a két oldalán, amíg a leve el nem sül,és a csirke eléri a 165 fokos hőmérsékletet. Vegye ki a grillből és hagyja hűlni legalább 5 percet a szeletelés előtt.
Pita kenyér készítéséhez: Enyhén olajozza meg olajozó kefével és a tetejére szórjon az őrölt oregánot és grilleze oldalanként kb. 3-5 percig.
Jó étvágyat!
Ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő
Leave a Reply