Görög pácolt és sült csirke
Hozzávalók:
- 1 font-os csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, 1/2-es vastagságig
- Görög csirke pác
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagyma nyomóval átnyomva szegfűszeg
- 1 evőkanál balzsamecetet
- 1 evőkanál citromlé
- teáskanál szárított oregánó
- 1/2 teáskanál kömény, szárított bazsalikom, vöröshagymapor, cukor, só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors, paprika
Az összes görög pácolt csirke annyira lédús, ínycsiklandó és felrobbanó ízű EASY pácból! tökéletes pitas, saláták, tészta, rizs / vega stb. Szeretem ezt a kézzel!
Elkészítés: Tegye bele az összes görög hozzávalókat egy nagy fagyasztó zacskóba és tegye bele a csirkéket. Marinálja/pácolja 4-8 órán át.
Vegye ki a csirkét a hűtőből és hagyja olvadni szobahőmérsékleten 20-30 percig.
Sütés serpenyőben: Tegyen egy evőkanál olívaolajat egy nagy, nem tapadós serpenyőben közepes magas hőre kapcsolva a gázt. Tegye a csirkéket nagyon forró olajba és amikor már azt látja, hogy kezd száraz lenni a csirke, tegye bele a többi hozzávalót, a pácot.
Süsse tovább zavartalanul 3-4 percig, vagy amíg az egyik oldalán szépen átpirul. Fordítsa meg a csirkét, fedje le és vegye le a gázt közepesre. Süsse kb. 4-6 percig (a csirke vastagságától függően), vagy amíg a csirke át nem puhul. Tegye rá a vágódeszkán és hagyja hűlni 5 perccel a szeletelés előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem tud döntést hozni nagyon fontos ügyben? Vagy úgy érzi, hogy megcsalja a párja, furcsán viselkedik mostanában? Szeretné tudni, hogy mikor talál munkát, vagy szingliként mikor jön el az igazi?
HÍVJA A FÉNYKÜLDÖTTEK PROFI TANÁCSADÓIT! A JÖVŐ NEM TITOK TÖBBÉ!
Leave a Reply