Görög paprika feta sajttal és paradicsommártással
Hozzávalók:
- 1 kg édes zöld sütőpaprika (lehetőleg puha héjja)
- 2 zöld jalapeno paprika apróra vágva
- 500 dkg friss szeletelt paradicsom
- 250 g feta sajt aprítva/morzsolva
- 3 gerezd finomra, apróra vágott fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom (vágott)
- 200 ml napraforgóolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés: Mossa ki jól a sütőpaprikát, távolítsa el a szárakat és a magokat és tegye rá papírtörlőkre, hogy megszáradjon.
Melegítse fel az olajat egy serpenyőben és süsse meg a paprikát.
Szedje ki szűrőkanállal az olajból a paprikákat egy alacsony peremű sütőbe és sózza ízlés szerint.
Szórja a fokhagymát tetejére, majd a paradicsomot és az apróra vágott jalapeno paprikát.
Adja hozzá a sót ízlés szerint, de nem túl sokat, mert a feta sajt meglehetősen sós. Szórjon a tetejére olívaolat és a bazsalikomot.
Végül kerüljön a tetejére a feta sajt.
Tegye előmelegített sütőbe 180 ° C-on kb. 20 percig, amíg a folyadék elpárolog és a feta sajtnak lesz egy kis színe.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem tud döntést hozni nagyon fontos ügyben? Vagy úgy érzi, hogy megcsalja a párja, furcsán viselkedik mostanában? Szeretné tudni, hogy mikor talál munkát, vagy szingliként mikor jön el az igazi?
HÍVJA A FÉNYKÜLDÖTTEK PROFI TANÁCSADÓIT! A JÖVŐ NEM TITOK TÖBBÉ!
Leave a Reply