Aloo Matar, egy tradicionáli Indiai húsmentes étel

                      Aloo Matar, egy tradicionáli Indiai húsmentes étel

Kép és recept forrása: http://allrecipes.com/recipe/52232/aloo-matar/?internalSource=recipe%20hub&referringId=233&referringContentType=recipe%20hub&clickId=cardslot%2051

Hozzávalók: 

  • 1/4 bögre olaj
  • 2 db. közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál gyömbéres fokhagymakrém
  • 1 db. babérlevél
  • 4 db. nagy burgonya megpucolva és apróra vágva
  • 1 bögre fagyasztott cukorborsó
  • 1/2 bögre paradicsompüré
  • 1 1/2 teáskanál garam masala
  • 1 1/2 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál fehér cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander

Elkészítés: Melegítse fel az olajat közepes hőmérsékletűre, tegye bele a vöröshagymát, a gyömbéres fokhagymát és a babérlevelet, majd keverje össze. Főzzük, amíg a hagyma illatos lesz. Keverje össze a burgonyát és a cukorborsót. Fedje le és főzze, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15 percig. Vegye ki  a babérlevelet.
Keverje hozzá a paradicsompürét, a garam masátát, a paprikát, a cukrot és a sót a keverékbe.

Folytassa a főzést körülbelül 10 percig. Keverjen bele a koriandert is és főzzük kb. 2 percig.

Elkészítési idő: 45 perc

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem tud döntést hozni nagyon fontos ügyben? Vagy úgy érzi, hogy megcsalja a párja, furcsán viselkedik mostanában? Szeretné tudni, hogy mikor talál munkát, vagy szingliként mikor jön el az igazi?

HÍVJA A FÉNYKÜLDÖTTEK PROFI TANÁCSADÓIT!  A JÖVŐ NEM TITOK TÖBBÉ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük