Aloo Matar, egy tradicionáli Indiai húsmentes étel
Hozzávalók:
- 1/4 bögre olaj
- 2 db. közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál gyömbéres fokhagymakrém
- 1 db. babérlevél
- 4 db. nagy burgonya megpucolva és apróra vágva
- 1 bögre fagyasztott cukorborsó
- 1/2 bögre paradicsompüré
- 1 1/2 teáskanál garam masala
- 1 1/2 teáskanál paprika
- 1 teáskanál fehér cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
Elkészítés: Melegítse fel az olajat közepes hőmérsékletűre, tegye bele a vöröshagymát, a gyömbéres fokhagymát és a babérlevelet, majd keverje össze. Főzzük, amíg a hagyma illatos lesz. Keverje össze a burgonyát és a cukorborsót. Fedje le és főzze, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15 percig. Vegye ki a babérlevelet.
Keverje hozzá a paradicsompürét, a garam masátát, a paprikát, a cukrot és a sót a keverékbe.
Folytassa a főzést körülbelül 10 percig. Keverjen bele a koriandert is és főzzük kb. 2 percig.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem tud döntést hozni nagyon fontos ügyben? Vagy úgy érzi, hogy megcsalja a párja, furcsán viselkedik mostanában? Szeretné tudni, hogy mikor talál munkát, vagy szingliként mikor jön el az igazi?
HÍVJA A FÉNYKÜLDÖTTEK PROFI TANÁCSADÓIT! A JÖVŐ NEM TITOK TÖBBÉ!
Leave a Reply