Aloo Tikki, népszerű zöldséges fasírt Indiában

Hozzávalók:
- 3 db. nagy burgonya, megpucolva, főzve és összetörve
- 3/4 bögre fagyasztott cukorborsó (nyersen)
- 1/2 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 1 jalapeno paprika darálva
- 1 teáskaál csilipor
- 2 teáskanál Garam masala
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 maréknyi friss petrezselyem vagy koriander levelek aprítva
- 2 teáskanál kenyérmorzsák (én pankot használtam- recept írója)
- 4 teáskanál liszt
Elkészítés: Miután a burgonyát megfőzte és összetörte, adjon hozzá a többi összetevőt.
Formázzon kis pogácsákat (8 vagy 10 kisebbet kell kapnia).
Nem túl sok olajat melegítsen fel o közepes magas hőmérsékleten, tegye bele a pogácsákat és mindegyik oldalon süsse néhány percig, amíg aranybarna lesz. Szedje le és hagyja hűlni papírtörlőn.
Tálalja bármilyen mártással, amit szeretsz (házi / ricotta sajt keverékkel szolgáltam, de azt hiszem, ez finom lesz egy kis chutney-vel)!
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.