Cukormentes datolyás indiai desszert
Hozzávalók:
- 1 dobozos sűrített tej vagy tubusos sűrített tej
- 1 kg khajur kimagozva (nálunk datolya a neve)
- 250dk g vegyes szárított gyümölcsök (badam = manula, kesudió, pisztácia)
- 1/2 bögre szárított száraz kókusz
Elkészítés: Vágja fel durvára a datolyákat. Egy serpenyőbe tegye bele a tejjel és aszalt gyümölcsökkel. Olyan serpenyő legyen, amiben nem tapadnak le a gyümölcsök.
Lassú lángon főzze folyamatosan keverés mellett. Ne engedje, hogy az aljához tapadjon.Főzze még egy darabig, időnként keverje bele, míg puha massza keletkezik.
A kókusz egy részét szórja vajpapírra/sütőpapírra.
Kenje meg a kezét és vegyen egy darabot a masszából és tekerje egy vastag tekercsbe,majd a lapon a kókuszba, hogy befedje.
Hűtsük le a hengereket a hűtőben, végül vágja fel szeltekre, vagy tálcába tegye és négyzetekre vágja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply