Dum Aloo Lakhnavi, egy tradicionális indiai étel
Dum Aloo Lakhnavi Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 100 dkg burgonyapüré
- 100 dkg szétmorzsolt panel (panel = sajt)
- 1 teáskanál piros chili por
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 1/2 teáskanál kasoori methi (indiai fűszernövény)
- 3 evőkanál ghee (vaj)
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál főzőtejszín
Hozzávalók a Hagymás Gravy-hoz:
- 200 dkg vöröshagyma
- 1/2 teáskanál garam masala fűszer
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál ghee (vaj)
Hozzávalók a Tomato Gravy-hez:
- 200 dkg friss paradicsompüré
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál ghee
Elkészítés:
A Hagymás Gravy: Melegítsd meg a ghee-t (ghee vaj) egy serpenyőben és szárítsd/süsse meg az összes hozzávalót. A hagyma legyen szép és fényes. Amint elkészült, tegye félre.
A Paradicsomos Gravy: Egy másik serpenyőben melegítsen meg néhány ghee-t és süsse meg benne a többi alapanyagot és hagyja sülni néhány percig. Ezt is tegye félre, ha kész van.
A burgonyára: Pucolja meg a burgonyát és alaposan süsse meg. Amíg a burgonya hűl, készítse el a többit. Keverje össze a burgonyapürét és a paneert (sajt). Ez a töltelék. Töltsd be a sült burgonyát és tegye félre.
A végső előkészítéshez: Tegye a hagymát és a paradicsomot olajban, amíg az olaj el nem választja. Adja hozzá az összes garama masala, chili port és kasoori methi. Keverd össze. 1 percig főzze a vajat és a tejszínt, majd ezt is keverje össze. Végül, adja hozzá a burgonyát és pároljuk 3-5 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply