Fokhagymás kenyér, ami egyszerű és Isteni finom

 

 

Fokhagymás kenyér, ami egyszerű és Isteni finom

 

Kép és recept forrása: http://www.recipetineats.com/cheese-garlic-crack-bread-pull-apart-bread/

Hozzávalók: 

  • 1 ropogós kenyér, lehetőleg savanyúság vagy Bécs
  • ¾ bögre aprított mozzarella sajt (vagy más olvasztós sajt)
  • Fokhagymás vaj
  • 100 dkg – 7 evőkanál sózatlan vaj felolvasztva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagyma nyomót használva
  • ¾ teáskanál só
  • 1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva

 

Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 180 ° C / 350 ° C-ra.
Keverje össze a vajat, a fokhagymát és a sót egy hőálló edényben és olvassza fel. Keverjen hozzá petrezselymet.
Vágja fel a kenyeret egy átlósan 2 cm-es kockákra a képen látott vágás szerint.

Használja az ujjaidat vagy egy kést, hogy kinyisson – széthúzzon minden repedést és szitáljon ré egy teáskanál vajat és egy csipetnyi sajtot. Ez úgy hangzik, mint egy kis erőfeszítés, de megéri!

Tegyen rá sütőpapírt és süsse 15 percig, amíg a sajt jelentős része, majd vegye le róla a fóliát és süsse további 5 percig, hogy sajtot elolvadjon és a héja ropogós legyen.

Tálalja azonnal.

 

 Jó étvágyat! 

 

   Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Giordana Fizz Jósnő

 


Evita Aszrológus Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük