Csirke, krémes mustáros parmezán szósszal
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 bögre csirkehúsleves
- 4 evőkanál Crème Fraîche
- 1 evőkanál Dijon mustár
- 1 evőkanál mustárt
- 2 teáskanál kapribogyó
- 1 kisebb mogyoróhagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 evőkanál vaj
- ⅓ bögre Parmezán sajt (reszelt vagy aprított) + 2 evőkanál
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál petrezselyem aprítva
- só és bors (ízlés szerint)
- egy csipetnyi kurkuma (ízlés szerint)
Elkészítés: A csirkemell filét vágja 4 szeletre. A szeletek mindkét oldalát sózza – borsózzal. Keverje össze egy kis tálban a lisztet 2 evőkanál parmezán sajttal. tegye bele a csirkemaradékokat a lisztbe és sajt keverékben.
Tegyen 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben és közepes lángra kapcsolja be alatta a gázt. Adja hozzá a csirkét és 3-4 percig süsse mindkét oldalon, amíg a lé ki nem tisztul.
Tegye a csirkét egy lemezre – sütőre – serpenyőbe. Ugyanabban a serpenyőben melegítse meg a maradék 1 evőkanál vajat. Adja hozzá a mogyorót és főzzük 3 percig. Ez után tegye bele a fokhagymát és főzzük még 1 percig. Öntse a csirkehúslevesbe, tegyen hozzá Crème Fraîche-t, Dijon mustárt, sima mustárt és kapribogyókat. Keverje jól össze.
Adjon hozzá ½ teáskanál sót és ¼ teáskanál borsot. Amikor a mártás forralja, szórja bele az ⅓ bögrényi parmezán sajtot és jól keverje össze.
* Ha azt szeretné, hogy a mártás intenzívebb sárga színű legyen, adjon hozzá egy csipet kurkumát.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, fedje le és párolja további 5 percig.
Szórja meg petrezselyemmel tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply