Pörkölt sárgarépa Tahini szószban gránátalmával és pisztáciával
Hozzávalók:
- 1 kg. sárgarépa (kb.) megtisztítva és a díszítés
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál tahini
- 2 evőkanál citromlé
1 teáskanál fehér miso paszta (vagy szójaszósz vagy tamari gluténmentes vagy só) - 1 teáskanál juharszirup
- 1 kis gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál gránátalma
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 1 evőkanál petrezselyem vagy koriander apróra vágva
Elkészítés: Tegye bele a sárgarépát az olajba és a juharszirup keverékébe, majd egy rétegben tegye egy sütőlapra és előmelegített 400F / 200C sütőben süsse kb. 20-30 percig majd fordítsa meg egyszer középen.
Keverjük össze a tahinit, citromlevet, miso-t, juharszirupot, fokhagymát és elegendő mennyiségű vizet, hogy a mártáshoz megkapja a kívánt sűrűséget.
Tálalja a sárgarépát tachini mártással, gránátalmával, pisztáciával és petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
*A juharszirup helyettesíthető mézzel.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply