Pörkölt sárgarépa Tahini szószban gránátalmával és pisztáciával

 

 

Pörkölt sárgarépa Tahini szószban gránátalmával és pisztáciával

 

Kép és recept forrása: http://www.closetcooking.com/2016/03/maple-roasted-carrots-in-tahini-sauce.html

Hozzávalók: 

  • 1 kg. sárgarépa (kb.) megtisztítva és a díszítés
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál citromlé
    1 teáskanál fehér miso paszta (vagy szójaszósz vagy tamari gluténmentes vagy só)
  • 1 teáskanál juharszirup
  • 1 kis gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál gránátalma
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • 1 evőkanál petrezselyem vagy koriander apróra vágva

 

Elkészítés: Tegye bele a sárgarépát az olajba és a juharszirup keverékébe, majd egy rétegben tegye egy sütőlapra és előmelegített 400F / 200C sütőben süsse kb. 20-30 percig majd fordítsa meg egyszer középen.

Keverjük össze a tahinit, citromlevet, miso-t, juharszirupot, fokhagymát és elegendő mennyiségű vizet, hogy a mártáshoz megkapja a kívánt sűrűséget.

Tálalja a sárgarépát tachini mártással, gránátalmával, pisztáciával és petrezselyemmel.

 

  Jó étvágyat! 

 

*A juharszirup helyettesíthető mézzel.

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Emcsy Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/03/31/emcsy-josno/

 


 

Mystik Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/06/mystik-tisztanlato-josno/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük