Vegetáriánus Kurma Indiából
Hozzávalók:
- 1 1/2 evőkanál olaj
- 1 kisebb vöröshagyma kockára vágva
- 1 teáskanál darált friss gyömbér gyökér
- 4 gerezd fokhagyma darálva
- db. 2 burgonya kockákra vágva
- 4 sárgarépa kockákra vágva
- 1 friss jelapeno paprika (vagy sima magokkal és szeletelve
- 3 evőkanál őrölt kesudió
- 1 dobozos paradicsomszósz
- 2 teáskanál só
- 1 1/2 evőkanál curry por
- 1 bögre fagyasztott cukorzöldborsó
- 1/2 zöld paprka felaprítva
- 1/2 piros paprika apróra vágva
- 1 bögre főzőtejszín
- 1 csomó friss koriander a díszítéshez
Elkészítés: Melegítse fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre. Keverje össze a vöröshagymát és süsse, amíg az megüvegesedik. Keverjük össze a gyömbért és a fokhagymát, majd süsse kb. 1 percig. Keverje össze a burgonyát, sárgarépát, jalapenó paprikát, kesudiót és paradicsomos a mártással. Sózza és ízesítse a curryporral. Főzze tovább és kevergesse 10 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
Keverje össze a cukorborsót, a zöld paprikát, a pirospaprikát és a tejszínt a serpenyőben. Vegye kisebb lángra a gázt a hőt és párolja 10 percig. Díszítsd ez ételt korianderrel, úgy tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply