Kadai paneer, tradicionális indiai étel
Hozzávaló:
- 300 dkg Paneer
- 2 db. nagy zöld kaliforniai paprika
- 4 bögre paradicsom püré
- fél pohár Kasoori methi (görögszéna levél)
- Ghee vagy vaj – szükség szerint
- 4 gerezd fokhagyma felvágva
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 nagy apróra vágott zöld chili
- só ízlés szerint
- krém szükség szerint (főzőtejszín)
- fél bögre vágott koriander levelek
Elkészítés: Szeletelje a kaliforniai paprikát vékony hosszú csíkokba. Jön a darált gyömbér, fokhagyma és zöld chili, ezeket tegye hozzá.
Melegítse meg a ghee-t egy edényben, adja hozzá a tésztához és pároljuk, amíg megbarnul.
Adja hozzá a paprikát és főzze néhány másodpercig, majd tegye bele a chili port és sót.
Öntse bele a paradicsompürét,amíg a ghee a tetejére kerül.
Keverje össze a kasoori methi-t a mártással.
Végül adja hozzá a szeletelt paneer-t és főzze egy percig.
Díszítse tejszínnel és apróra vágott koriander levelekkel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply