6 Spirituális hely Indiában

6 Spirituális hely Indiában

1. Varanasi Varanasi

Varanasi Uttar Pradesh államban van, egyike a hét szent hindu városnak, amely egy nagyon régi történelemmel rendelkezik. Az Úr Shiva városának, a teremtés és a pusztítás Istenének városa. Úgy vélik, hogy bárki, aki itt meghal, felszabadul a reinkarnáció ciklusából. A misztikus város lenyűgöző dolga az, hogy rituáléit nyíltan feltárják a sok folyóparti ghat mentén. Ez egy intenzív város, amely vonzza a hindu zarándokokat és a külföldieket egyaránt.

2.HaridwarHaridwar.

Az ókori Haridwar (az “Istenhez vezető kapu”) egyike a legszentebb helyeknek Indiában és az egyik legrégebbi élő város. Az Uttarakhand Himalája lábainál található, különösen kedvelt a hindu zarándokok számára, akik a gyorsan folyó Ganges-folyó szent vizében jönnek és lemossák a bűneiket. Varanasi-tól eltérően a víz tiszta és friss Haridwarban. Az esti Ganga Aarti különleges fellebbezést tart. Egy másik népszerű látványosság a Mansa Devi-templom.

3. RishikeshRishikesh.

Rishikesh a jóga szülőhelyeként népszerű hely, ahova ezért mennek, meditálnak, jógáznak és bemutatja a hely a hinduizmust más aspektusairól. A Ganges folyó partján fekszik, három oldalról dombok veszik körül, nem messze Haridwar-tól Uttarakhand-ban. A Rishikesh a sok ashram és jóga épületével csábítja a tudást és a békét kereső embereket. Különösen népszerű a spirituális kereső külföldiek számára, míg Haridwar nagyobb jelentőséget tulajdonít a hindu zarándokoknak. A közelségük miatt sok ember ugyanazon a látogatáson érkezik Rishikeshbe és Haridwarba.

4. Arany Templom, AmritsarGolden Temple, Amritsar.

Amritsar, Punjab államban helyezkedik el. 1577-ben alapította Guru Ram Das, a szikhok negyedik guruja. Ez a szikhok szellemi fővárosa és a “Nektár szent medencéje” nevet kapta, az Arany Templom körüli víztestből. A gyönyörű Arany Templom vonzza a zarándokokat a világ minden tájáról. Különlegesen néz ki éjszaka, amikor gyönyörűen megvilágítják, imponáló tiszta arany kupolájával. A Wagah Border egy népszerű út Amritsarból.

5.Bodhgaya Meditating at Mahabodhi temple.

Bodhgaya a világ legfontosabb buddhista zarándokhelye. Bihar államban található, itt az Úr Buddha megvilágosodott a Bodhi-fák alatt zajló intenzív meditáció során. A pontos helyet a Mahabodhi Temple komplexum jellemzi. A városban több tucat buddhista kolostor is otthont ad. Az érdeklődők sok meditációs és buddhista tanfolyamot és visszavonulást kínálnak. Bodhgayát-hoz a Mahaparinirvan expressz buddhista vonaton lehet eljutni.

6. TiruvannamalaiMount Arunachala

A Tamil Nadu-i Chennai-tól négy óra körül található Tiruvannamali spirituális keresőket vonz Sri Ramana Ashramjához és hindu zarándokaihoz, akik a Szent Arunachalai hegyen sétálnak és imádkoznak az Arunachaleswar Templomban, ahol az Úr Shivát tűzként imádják. A Mount Arunachalát a “legszebb hely a földön” így nevezik, mivel hatalmas energiája megdöbbentő képességgel rendelkezik az elme lecsendesítésére. Meditáljon egy barlangban a hegyen és fedezze fel magának. Ha szeretne kapcsolódni egy figyelemre méltó útmutatóval és gyógyítóval, az Ashok a Bougainvillea Tours ajánlott.

Képek és cikk forrása: https://www.tripsavvy.com/top-india-spiritual-destinations-1539807

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz


Yana

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük