Risolse Indiából

 

Risolse Indiából

 

Főzési idő: 45 perc

Kép és recept forrása: http://tasty-indonesian-food.com/indonesian-food-recipes/appetizer/risoles/

Hozzávalók a Risoles külse jéhez:

  • 150 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 250 ml tej, vagy egy kicsit több attól függően, hogy milyen sűrű a keverék
  • só ízlés szerint

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 dkg darált marhahús / csirke
  • 2 db. közepes vagy 3 db. kis burgonya kis kockákra vágva
  • 2 db. sárgarépa kis kockákra vágva
  • 1 db. vöröshagyma megpucolva és szeletelve
  • 2 gerezd fokhagymával, hámozott és szeletelve
  • 1 zellerszál apróra vágva
  • 1 száraz tavaszi hagyma – újhagyma ízlés szerint kockákra vágva
  • 1 evőkanál liszt vízzel összekeverve
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint vagy marhahús fűszerkeverék
  • cukor ízlés szerint
  • 1 bögre víz

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés: Készítse el először az étel kérgét. Vegyen elő egy tálat, majd öntse rá a lisztet, a sót és a tojást. Fokozatosan öntse hozzá a tej és verje fel közben habverővel, hogy sima állaga legyen. Ha elkészült, melegítse fel nem tapadós edényben. Vegyen ki belőle körülbelül 2 evőkanálnyi keveréket, öntsük a serpenyőbe és vékonyan süsse, mint ha palacsintatésztát sütne. Alacsony hőmérsékleten készítse. Amikor az anyag/tészta széle száraz és könnyedén leválasztható a serpenyőről, azt jelenti, hogy megsült. Szedje ki és tegye félre.

Töltelék: Melegítse fel a wokot, majd süsse meg a hagymát és a fokhagymát, amíg illatos lesz. Adja hozzá a húst és keverje össze néhány percig. Ezután adja hozzá sárgarépát, borsot, sót, zellert és 1 bögre vizet. Borítás. Amikor a sárgarépa félig átsült, tegye hozzá a burgonyát. Folytassuk a főzést addig, amíg azok megpuhulnak és adjon hozzá 1 evőkanál vízzel keverve lisztet, hogy a töltés vastagabb legyen. Adhat hozzá egy kis cukrot is, ha úgy jobban szereti.

Készítse el a risole-t: Vegye elő a külső kérgeket, amiket megsütött, majd hajtsa fel az alját. Hagyja az alsó néhány centimétert tisztán. Emelje fel a csomag/tészta tetejét és töltse bele a tölteléket alatta. Hajtsa át a bal oldalt, majd a jobb oldalt és tekerje fel, hogy henger alakot kapjon. Ismételje meg, amíg az összes tészta elfogy.

Így készítse el a mártást: Tegye be a risole-t a tojásba, majd rántsa be őket kenyérmorzsával. Alaposan sütjük meg őket alacsony hőmérsékleten, majd tegye félre papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Tálalja friss zöld chilies vagy chili mártással.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

     

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük