Indiai padlizsán recept

 

 

Indiai padlizsán recept

 

Kép és recept forrása: http://baliindiancuisine.com/recipe/cook-indian-eggplant-recipe-kitchen

Hozzávalók:  

  • ½ teáskanál kömény kömény
  • ¼ teáskanál cayenne bors
  • ½ teáskanál őrölt kurkuma
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • őrölt fekete bors
  • ¼ bögre aprított friss koriander
  • 1 db. padlizsán
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 közepes vöröshagya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér
  • ½ teáskanál köménymag
  • 1 db. nagy paradicsom

Elkészítés: Főzze meg a padlizsánt a héjával együtt olajban és tegye fel sülni. Amikor a padlizsán jól megfő, leszedheti, a héját és  és elszeletelheti a húst.

Melegítsen fel közepes hőmérsékletűre egy serpenyőt és tegye bele a köménymagot.  Néhány perc múlva hozzáteheti a gyömbért, vöröshagymát, fokhagymát és addig keverje, amíg jól átfő.

Most be lehet tenni a paradicsomot a serpenyőbe és emlékezzen tegye hozzá a kurkumát, koriandetr, cayenne borsot, sót, kömény és fekete borsot.
Amikor az összetevők eléggé átfőttek, adja hozzá a padlizsánt és főzze még 15 percig.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Giordana Fizz

 


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük