Indiai padlizsán recept
Hozzávalók:
- ½ teáskanál kömény kömény
- só
- ¼ teáskanál cayenne bors
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- ½ teáskanál őrölt koriander
- őrölt fekete bors
- ¼ bögre aprított friss koriander
- 1 db. padlizsán
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 közepes vöröshagya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér
- ½ teáskanál köménymag
- 1 db. nagy paradicsom
Elkészítés: Főzze meg a padlizsánt a héjával együtt olajban és tegye fel sülni. Amikor a padlizsán jól megfő, leszedheti, a héját és és elszeletelheti a húst.
Melegítsen fel közepes hőmérsékletűre egy serpenyőt és tegye bele a köménymagot. Néhány perc múlva hozzáteheti a gyömbért, vöröshagymát, fokhagymát és addig keverje, amíg jól átfő.
Most be lehet tenni a paradicsomot a serpenyőbe és emlékezzen tegye hozzá a kurkumát, koriandetr, cayenne borsot, sót, kömény és fekete borsot.
Amikor az összetevők eléggé átfőttek, adja hozzá a padlizsánt és főzze még 15 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply