6 legnépszerűbb buddhista kolostor Indiában

6 legnépszerűbb buddhista kolostor Indiában

1. Hemis kolostor Monks performing at the Hemis Festival.

Bár ez nem a leglátványosabb kinézetű kolostor, a Hemis kolostor a Ladakh régió legnagyobb és leggazdagabb buddhista kolostor. A kolostor a 11. század előtt létezett, de 1652-ben indult újra Indiában. A híres gyűjtemény régi szobrokat, szent thangkasokat és különböző egyéb tárgyakat foglal magában. A turisztikai szezon során lehetőség van a kolostorban való tartózkodásra és részt vehetnek a szerzetesek Hemis Spiritual Retreat irányításában. Egyszerű szállást és ételeket biztosítanak. Egyes falubeliek a látogatóknak otthonos szálláshelyet is kínálnak.

2. Thiksey kolostor 

A Ladakh második legjelentősebb kolostor, Thiksey kolostora szintén figyelemre méltó helyen fekszik, amely a domb egyik oldalát fedezi. Számos épületét növekvő fontosságú sorrendben rendezik. Vannak, amik hasonlítanak egy kis, fehérre mosott városra, kissé mesés látvánnyal. A kolostor kedvelt a turisták körében, akik közül sokan a régió legjobb monostorának tartják. Az egyik legfontosabb a Maitreya-templom, amely egy hatalmas, 15 méter magas Maitreya Buddha szobrot tartalmaz. A 14. Dalai Láma látogatásának 1970-es megemlékezésére épült.

3. Phuktal kolostor Phuktal Monastery

Ha trekkingben jár, akkor az elszigetelt Phuktal kolostort feltétlenül meg kell látogatnia. A hatalmas barlang (Phuk jelentése barlang) szájából kialakított úton és egy sziklaoldalon, egy tátongó szurdok előtt, ami egyszerűen félelmetes. Van egy folyó alatta és a látogatóknak egy felfüggesztett hídon kell átkelniük, hogy eljussanak a kolostorhoz. A monszun szezonban a víz a barlang szájából folyik. Maga a kolostor nem a legjobb állapotban van, bár szinte lehetetlen helye miatt többé lehetetlen helyre hozni.

4. Monostorok a Spiti-ben Ki Gompa in Spiti.

Öt fő tibeti buddhista kolostor van Spitíban – Ki, Komic, Dhankar, Kungri (Pin-völgyben) és Tabo. Bent vannak tele misztikus, gyengén megvilágított szobákkal és régi kincsekkel. A tibeti buddhista vallásba belemerülhet a jól megőrzött műalkotásokba, szentírásokba és törvényekbe. Tabo-ban felejthetetlen a tucatnyi meditációs barlang, van nagy, van kicsi, mindegyik kézzel kifargva a hegyben.

5. Tawang kolostor, Aranachal Pradesh Prayer Hall at Tawang Monastery.

Indiában a legnagyobb kolostor és talán a legkiválóbb turisztikai attrakció Arunachal Pradesh, Tawang kolostor bizonytalanul ült a 10.000 láb tengerszint feletti magasságban, közel a határ Bhután-hoz. Mint egy erőd, két oldalán szakadékok vannak. A kolostor imaházát csodálatosan díszítik és a korai felkelők elkapják a szerzetesek hajnal reggeli imáit.

6. Rumteki kolostor, Sikkim Main temple inside Rumtek Monastery.

A Sikkimben mintegy 200 kolostor van. Rumtek azonban a legnagyobb és az egyik leglátogatottabb. Ez a színes, nagy múltú kolostor a 9. századból származik Tibetből, de az 1960-as évek elején restaurálták újra. Körülvették a viták, sőt erőszakos beavatkozások és olyan szerzetesek általi inváziónak is voltak kitéve, akik vitatják a származását. Ezért ne lepődj meg abban, hogy a kolostor nagy biztonságát látja. A kolostor rengeteg tevékenységet folytat, beleértve a kántálást, rituális szolgáltatásokat reggel és este. A májusi / júniusi csoportos meditáció (Drupchen) és a tibeti új év (Losar) előtt is lenyűgöző maszkos táncok vannak.

Cikk és képek forrása: https://www.tripsavvy.com/buddhist-monasteries-in-india-1539714

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük