Chorizos és sajtos tortilla

Chorizos és sajtos tortilla

Kép és recept forrása: https://www.spain-recipes.com/spicy-sausage-cheese-tortilla.html

Hozzávalók: 

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 6175 dkg chorizo ​​vagy salsichón (spanyol fűszeres kolbász) vékonyra szeletelve
  • kb. 1 kg burgonya vékonyra szeletelve
  • 2 spanyol hagyma (vöröshagyma) félbe vágva és vékonyra szeletelve
  • 4 db. nagy tojás
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet (plusz a díszítéshez)
  • 1 bögre reszelt Manchego sajt vagy más kemény sajt
  • só és őrölt fekete bors

Elkészítés: Melegítsen fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, ami nem tapad és süsse meg a kolbászt, egészen aranybarna színűvé és főzze át. Ez után szedje ki a serpenyőből a kolbászokat és tegye papírtörlőre a felesleges olaj felszívása miatt.

Adjon hozzá még 2 evőkanál olajat a serpenyőbe és 2-3 percig süsse a burgonyát és hagymát, gyakran forgatva, kevergetve.

Fedje le és kisebb hőmérsékleten főzze kb. 30 percig, de ha szükséges, akkor tovább.

Egy nagy keverőedényben keverje össze a tojásokat, petrezselymet, sajtot, kolbászt és a fűszereket.

Óvatosan keverje össze a burgonyát és a hagymát, amíg bevonja ügyelve arra, hogy ne törjenek szét a burgonyák.

Törölje ki a serpenyőt konyhai papírtörlővel és melegítse meg fel fennmaradó 2 evőkanál olajat.

Adja hozzá a burgonya keveréket és főzze nagyon alacsony hőmérsékleten, amíg a tojás meg nem fő. Használjon fém spatulát, hogy megakadályozza a tortilla leragadását és hagyja, hogy a nyers tojás “átfussa” az ételt.

Melegítse fel a grillt/sütőt. Ha tortilla az alap alap akkor, kb. 5 perc. Süsse aranybarnára.

Vágjon bele ékeket és díszítse petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő) 


        Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük