Chorizos és sajtos tortilla

Hozzávalók:
- 5 evőkanál olívaolaj
- 6175 dkg chorizo vagy salsichón (spanyol fűszeres kolbász) vékonyra szeletelve
- kb. 1 kg burgonya vékonyra szeletelve
- 2 spanyol hagyma (vöröshagyma) félbe vágva és vékonyra szeletelve
- 4 db. nagy tojás
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet (plusz a díszítéshez)
- 1 bögre reszelt Manchego sajt vagy más kemény sajt
- só és őrölt fekete bors
Elkészítés: Melegítsen fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, ami nem tapad és süsse meg a kolbászt, egészen aranybarna színűvé és főzze át. Ez után szedje ki a serpenyőből a kolbászokat és tegye papírtörlőre a felesleges olaj felszívása miatt.
Adjon hozzá még 2 evőkanál olajat a serpenyőbe és 2-3 percig süsse a burgonyát és hagymát, gyakran forgatva, kevergetve.
Fedje le és kisebb hőmérsékleten főzze kb. 30 percig, de ha szükséges, akkor tovább.
Egy nagy keverőedényben keverje össze a tojásokat, petrezselymet, sajtot, kolbászt és a fűszereket.
Óvatosan keverje össze a burgonyát és a hagymát, amíg bevonja ügyelve arra, hogy ne törjenek szét a burgonyák.
Törölje ki a serpenyőt konyhai papírtörlővel és melegítse meg fel fennmaradó 2 evőkanál olajat.
Adja hozzá a burgonya keveréket és főzze nagyon alacsony hőmérsékleten, amíg a tojás meg nem fő. Használjon fém spatulát, hogy megakadályozza a tortilla leragadását és hagyja, hogy a nyers tojás “átfussa” az ételt.
Melegítse fel a grillt/sütőt. Ha tortilla az alap alap akkor, kb. 5 perc. Süsse aranybarnára.
Vágjon bele ékeket és díszítse petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.