Csokoládés mousse Spanyolországból
Hozzávalók 6 személyre:
- 150 dkg sötét csokoládé darabokra vágva
- 4 nagy tojás különválasztva
- 80 ml finomított olívaolaj
- 60 dkg porcukor
- egy kis Maldon só
Elkészítés: A csokoládét a mikrohullámú sütőben vagy egy hőálló edényben olvasztással párolja (ne hagyja, hogy a tál a vízhez érjen). Ha megolvadt, hagyja kihűlni egy kicsit. Adja hozzá a tojássárgáját és keverje össze jól, hogy habozzon. Nagyon vastag tésztát fog kapni, ha jól csinálja. Ezután öntse az olívaolajat lassan rá, miközben folytatja a habverést.
Nagyon habosítsa fel a tojásfehérjét, amíg puha csúcsokat nem kap. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, 1 evőkanállal egyszerre, közben habosítva, amíg a keverék fényessé válik. Verje fel a tojásfehérje egyharmadát a csokoládéval, majd óvatosan öntse bele a maradék tojás fehérjét.
Öntse üvegbe vagy ramekinekbe és hűtse három órán keresztül. Hintse meg egy kis Maldon sóval tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply