Zöldséges tradiconális étel Spanyolországból
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 8-10 db. gomba szeletelve
- 2 teáskanál darált fokhagyma (vagy fokhagymanyomót használva)
- ½ vöröshagyma kockára vágva
- 2 db. paprika kockákra vágva
- 2 bögre csomagolt zsenge spenót nagyjából apróra vágva
- 1 kg aprított burgonya
- 10 db. tojás
- ⅓ bögre tej
- ¼ csípős szósz (lehet több, vagy kevesebb is ízlés szerint)
- só, bors
- 1 bögre aprított sajt
Elkészítés: Egy nagy serpenyőben melegítsen fel 1 evőkanál olajat. Adja hozzá a gombákat és párolja őket 4 percig, vagy amíg pirulni kezdenek. Adjon hozzá egy kis sót, a vöröshagymát és a fokhagymát és hagyja főni 2 percig. Vegye le a tűzhelyről az ételt. Öntse hozzá a második evőkanál olajat, ha szükséges és párolja a paprikát 1 percig. Adja hozzá a spenótot, hagyja a gázon egy kicsit, majd húzza félre a gáztűzhelyről.
Olajozzon be egy tepsit, amiben megsüti az ételt. Tegye az felvágott burgonyát az edény aljára és nyomja egy kicsit össze, hogy egyenletesebben simuljanak egymáshoz. Tegye rá a zöldségeket (gombát, bors keverékeket) a burgonyára és hagyja kicsit pihentetni.
Tegye be sülni előmelegített sütőbe az ételt kb. 375 °-on.
Egy nagy tálban keverje össze a tojást, félig sima, félig csípős szósszal és egy nagy csipet sóval és borssal. Öntse a tojásos keveréket az elkészített zöldségek tetejére. Szórja a sajtot a tetejére és egy csipet sóval és borssal.
Süsse tovább az ételt, amíg a sajt ráolvad, szép aranybarna lesz. Ez kb. 45 -50 perc.
Tálalás előtt hagyja a sütőben hűlni 10 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply