Spanyol csirke rizzsel

Spanyol csirke rizzsel

Kép és recept forrása: https://www.lecremedelacrumb.com/one-pan-spanish-chicken-rice/

Hozzávalók: 

  • 4 db. csontozatlan bőr nélküli csirkemell, vagy 6 db. csirkecomb
  • 3 evőkanál növényi vagy repceolaj
  • 1 bögre nyers fehér rizs
  • 2¼ bögre  tyúkhúsleves
  • 1 citrom
  • apróra vágott koriander vagy petrezselyem a körethez

Hozzávalók a spanyol fűszer keverékhez:

  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál chili por
  • 1 teáskanál koriander
  • ¼ teáskanál olasz fűszerkeverék

Elkészítés: Egy kis tálban keverje össze az összes hozzávalót a spanyol fűszerezéshez fele fele arányban. Vágja félbe a citromot, majd vékonyan szeletelje fel – díszítéshez is kell majd – és tartsa fenn a másik felét a további recepthez.

Tegye a csirkét egy közepes tálba. Hintsen rá 2 evőkanál olajat, majd tegyen rá fóéiát a sütéshez. Tegye a fűszeres keverék felét a húsra előtte és dörzsölje a fűszereket jól bele mindegyik oldalán.

Egy nagy serpenyőt olajozzon meg a maradék 1 kanál olajjl és közepesre melegítse fel. Süsse a csirkét 2-3 percig mindkét oldalon, amíg el nem párolódik a leve. Tegye át utána másik sütőbe. (Ezen nem lesz sütve.)
Adja hozzá a rizst, a csirkehúslevest, citromlevet fél citromból és a megmaradt fűszerkeverékekkkel keverje össze. Tegye a csirkét a rizs tetejére. Fedjük le és süsse 20-25 percig, amíg a folyadék fel nem szívódik, a rizs megpuhul és a csirkék is átsülnek.

Díszítse citromszeletekkel és frissen apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. Azonnal tálalhatja.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


Evita


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük