Churros, egy hagyományos spanyol desszert
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 bögre víz
- 2 bögre liszt
- 1/3 bögre porcukor
- 1 csipetnyi só
- olaj sütéshez
- 2 bögre tej
- 5 oz-os sötét csokoládé
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés: Forralja fel a vizet és a sót. Zárja le a gázt és öntsön a cukorhoz a lisztetkevert liszt, majd erőteljesen keverje fel egy fából készült kanállal, hogy egy sima masszát kapjon, amely könnyen elválik a serpenyő széleitől. Tegye hűvös helyre.
Öntsön olajat egy serpenyőbe a sütéshez. Tegye a tésztát egy tésztanyomóba.
Nyomja meg, hogy ne legyen a massza levegős és finoman csepegesse őket az olajba.
Fordítsa meg a sütit sütés közben, süsse szép aranybarnára és tegye a tésztákat egy papírtörlőre. Megszórhatja cukorral vagy simán is hagyhatja. Végül csokolédába mártva fogyasszák.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply