Könnyű csokoládégolyók (Truffles-ek)
Hozzávalók 25 db-hoz:
- 1/2 bögre nehéz habtejszín krém
- 1 csomag legjobb minőségű félédes csokoládé apróra vágva, vagy 2 bögre csokoládé chips
- 6 evőkanál sózatlan vaj apróra vágva
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés: Egy nehéz serpenyőbe óvatosan főzzem meg a krémet közepes-alacsony gázon. Vegye le a gázról és keverje össze a csokoládét és a vajat. Addig keverje, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, szükség esetén nagyon alacsony gázon olvassza fel a csokit, majd ismét vegye le a tűzhelyről. Öntse a csokoládé keveréket egy sekély tálba és hagyja lehűlni. Fedjük le alaposan és hűtse le, amíg megszilárdul, legalább két órát vagy egy éjszakán át.
Vegyen elő egy sütőlapra vagy sütőpapírra. Mártson a csokoládéba egy teáskanalat vagy egy kis kanalat, úgy, hogy kis labdákat pajon, majd meleg vízben forgassa át őket, így és kaparja le a széleit, hogy kb. egy 1 cm-es labdákat kapjon. Gyorsan dobja a golyókat a kakaóporba. Ismételje meg a maradék csokilabdákkal is. Takarja le és hagyja kihűlni.
Változatok: Különféle golyók készülhet finomra vágott diófélékben, kókuszreszelékben, csokoládé darákkal, színes cukor vagy porcukor.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply