Könnyű csokoládégolyók (Truffles-ek) 

 

 

Könnyű csokoládégolyók (Truffles-ek) 

 

 

Kép és recept forrása: http://www.culinary.net/index.php/recipes/dessert/item/217-easy-chocolate-truffles

Hozzávalók 25 db-hoz:

  • 1/2 bögre nehéz habtejszín krém
  • 1 csomag legjobb minőségű félédes csokoládé apróra vágva, vagy 2 bögre csokoládé chips
  • 6 evőkanál sózatlan vaj apróra vágva
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés: Egy nehéz serpenyőbe óvatosan főzzem meg a krémet közepes-alacsony gázon. Vegye le a gázról és keverje össze a csokoládét és a vajat. Addig keverje, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, szükség esetén nagyon alacsony gázon olvassza fel a csokit, majd ismét vegye le a tűzhelyről. Öntse a csokoládé keveréket egy sekély tálba és hagyja lehűlni. Fedjük le alaposan és hűtse le, amíg megszilárdul, legalább két órát vagy egy éjszakán át.

Vegyen elő egy sütőlapra vagy sütőpapírra. Mártson a csokoládéba egy teáskanalat vagy egy kis kanalat, úgy, hogy kis labdákat pajon, majd meleg vízben forgassa át őket, így  és kaparja le a széleit, hogy kb.  egy 1 cm-es labdákat kapjon. Gyorsan dobja a golyókat a kakaóporba. Ismételje meg a maradék csokilabdákkal is. Takarja le és hagyja kihűlni.

Változatok: Különféle golyók készülhet finomra vágott diófélékben, kókuszreszelékben, csokoládé darákkal, színes cukor vagy porcukor.

 

Jó étvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Giordana Fizz

 


Aphrodité Tisztánérző

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük