Füstölt paprikás tészta saláta Chorizo kolbásszal és Piquillos

Hozzávalók:
- 1 / 4 közepes vöröshagyma kockákra vágva
- 1 / 8 bögre sherry ecet
- 1 csomag Pimentón de La Vera füstölt paprika makaróni
- 1 / 8 bögre extra szűz olívaolaj (plusz a tetejére szóráshoz)
- spanyol chorizo kolbász kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagyma nyomót használva
- 1/8 bögre finom apróra vágott petrezselyem
- 2 zöldhagyma vékonyra szeletelve
- 1 / 4 bögre pirított piquillo paprika apróra vágva
- 1 1/2 teáskanál citromhéj
- tengeri só
- őrölt feketebors
Elkészítés: Keverje össze a kockára vágott vöröshagymát és a sherry ecetet kis tálban és hagyja állni legalább 15 percig, hogy könnyedén süthető legyen a hagyma.
Forraljon fel egy bögre forró vizet. Főzze a tésztát addig, amíg meg nem puhuljuk, kb. 6-7 percig. Szűrje le a tésztát jól és hagyja kihűlni szobahőmérsékletűre.
Míg a tészta forró, főzze meg a chorizo-t kisebb serpenyőben közepes lángú tűzhelyen, amíg a chorizo ropogós. A főzés utolsó pillanatában keverje össze a fokhagymával.
Tegye egybe a tésztát chorizóval és fokhagymával, olívaolajjal, petrezselyemmel, zöldhagymával, piquillo paprikával és citrommal. DAdja hozzá a vöröshagymát és fűszerezze őrölt borssal és tengeri sóval.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.