Krémes kelbimbók Norvég recept alapján

Krémes kelbimbók Norvég recept alapján

Kép és recept forrása: https://theviewfromgreatisland.com/creamed-brussels-sprouts-recipe/

Hozzávalók: 

  • kb. 1 kg közepes méretű kelbimbó
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 nagy mogyoróhagyma megpucolva és kockákra vágva
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál Marsala bor
  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre főzőtejszín
  • 11/2 púpos bögre felaprított sajt, mint pl. a Gruyere, Cheddar sajt, vagy amit szeret
  • só és bors ízlés szerint
  • csipet frissen reszelt szerecsendió
  • friss kakukkfű levelei körethez

Elkészíté: Kapcsolja be a sütőt 375°-osra.
Mossa le a kelbimbókat szárával együtt. Vágja félbe. Ha nagy csírái vannak, akkor negyedelje őket.
Egy nagy fazék sós vízet  forraljon fel és tegye bele a kelbimbókat 3-4 percre. Cserélje ki a vizet jég hideg vízre, ebbe kerüljenek a kelbimbók, hogy megmaradjon a színe és ne főjön szét. Akkor lesz jó, amikor kihülnek és csöpögnek.

Olvasszon fel vajat egy serpenyőben és kb. 5 percig áztassa bele a . Adja hozzá a lisztet és főzze kevergetve egy percig, ne pirítsa meg. Öntse bele a Marsala bort és jól keverje össze. Főzze még egy percig, amíg a bor fel nem szívódik.

Adja hozzá a tejet és a krémet és habverővel – kézi mixerrel keverje simára sütésnek megfelelő állagúra. Vegye le a gázról és keverje össze a sajt felolvasztott kupacát, amíg teljesen megolvad. Adja hozzá a szerecsendiót,  a sót és a borsot.
Tegye bele  a kelbimbókat a sajtmártásba és jól keverje össze. Vegyen elő egy 8×10-es sütőtálat.
Lazán fedje le fóliával és süsse 30 percig, amíg buborékol. Szórja utána rá a megmaradt fél bögre sajtot és tegye a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad. Végül szórjon friss kakukfüvet a tetejére tálalás előtt.

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


 

   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük