Lazad svéd módra

Hozzávalók 4 személyre:
- 150 dkg fagyasztott kész garnélarák
- 3 evőkanál vaj vagy margarin
- 2 evőkanál liszt
- 300 ml zöldségleves (instant)
- 100 dkg főzőtejszín
- só
- bors
- 2-3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- 1 kanál közepes csípős vagy sima mustár
- 4 lazacfilé (kb. 150 dkg)
- 2 db. (kb. 700 dkg) uborka
- 3 szár (ek) kapor
- olaj vagy zsír
Elkészítés: Szeletelje fel a garnélákat, amikor már szobahőmérsékletűek. Melegítse fel egy serpenyőben az olajat vagy olvassza fel a zsírt. Keverje hozzá a lisztet és pirirsa meg egy kicsit. Keverés közben adja hozzá a zöldséglevest és a tejszínt. Forralja fel 1-2 percig. A fűszerezze sóval, borssal, citromlével, mézzel és mustárral és vegye le a tűzhelyről. Mossa meg a lazacot, szárítsa meg, majd sózza és borsozza. Hámozza meg az uborkákat és vágja hosszában félbe és vágja ki a magokat. Szeletelje fel az uborkákat. Mossa meg a kaport, rázza le, hogy szárazabb legyen és húzza le a szártól az ágakat. Keverje a kaprot a mártásba. Tegye az uborkaát egy kivajazott sütőedénybe/tepsibe, majd helyezze rá a lazacot. Öntse át mártással, hogy átjárja a rákot. Süsse előmelegített sütőben kb. 20 percig. Díszítse körettel. Próbálja ki burgonyapürével.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Párkapcsolati- vagy anyagi gondjai vannak? Nem lát kiutat? Keresse A Fényküldöttek tesztelt, propfi Jósait!

