Lazad svéd módra

Lazad svéd módra

 

 

Kép és recept forrása: http://www.lecker.de/schwedisches-lachsgratin-35632.html

Hozzávalók 4 személyre:  

  • 150 dkg fagyasztott kész garnélarák
  • 3 evőkanál vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 300 ml zöldségleves (instant)
  • 100 dkg főzőtejszín
  • bors
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kanál közepes csípős vagy sima mustár
  • 4 lazacfilé (kb. 150 dkg)
  • 2 db. (kb. 700 dkg) uborka
  • 3 szár (ek) kapor
  • olaj vagy zsír

Elkészítés: Szeletelje fel a garnélákat, amikor már szobahőmérsékletűek. Melegítse fel egy serpenyőben az olajat vagy olvassza fel a zsírt. Keverje hozzá a lisztet és pirirsa meg egy kicsit. Keverés közben adja hozzá a zöldséglevest és a tejszínt. Forralja fel 1-2 percig. A fűszerezze sóval, borssal, citromlével, mézzel és mustárral és vegye le a tűzhelyről. Mossa meg a lazacot, szárítsa meg, majd sózza és borsozza. Hámozza meg az uborkákat és vágja hosszában félbe és vágja ki a magokat. Szeletelje fel az uborkákat. Mossa meg a kaport, rázza le, hogy szárazabb legyen és húzza le a szártól az ágakat. Keverje a kaprot a mártásba. Tegye az uborkaát egy kivajazott sütőedénybe/tepsibe, majd helyezze rá a lazacot. Öntse át mártással, hogy átjárja a rákot. Süsse előmelegített sütőben kb. 20 percig. Díszítse körettel. Próbálja ki burgonyapürével.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

    Párkapcsolati- vagy anyagi gondjai vannak? Nem lát kiutat? Keresse A Fényküldöttek tesztelt, propfi Jósait!

 


 

A Fényküldöttek fényképe.
Ria Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/04/11/ria-josno/

 


 

 

A Fényküldöttek fényképe.
Renáta Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/05/03/renata-josno/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük