Norvég kávé mousse (Kaffefromasj)
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 1 burok zselatin
- 2 bögre zsíros tejszín
- 1/3 bögre kristálycukor
- 3/4 bögre hideg, erős kávé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1/4 teáskanál só
- keserű (ét) vagy félédes csokoládé díszítésre
Elkészítés: Forralja fel a vizet és öntsön egy bögrényit egy kis tálba. Azonnal öntse rá a zselatint a tetejére és keverje addig, amíg teljesen feloldódik. Tegye félre hűlni.
Tegye a krémet a tálakba egészen a tálak széléig. Keverés közben adja hozzá a cukrot egyenletesen hozzá öntve, majd fokozatosan öntse hozzá a kávét, majd a lehűtött zselatint. Keverje hozzá a vanília aromát és a sót. Kanalazza bele az edényekbe, amikben tálalni fogja és addig hűtsük, amíg pudingosra megszilárdul, legalább három órát vagy egy éjszakát. Szórjon rá csokidarabokat tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply