Norvég krémes süti
Hozzávalók:
- 10 db. tojás
- 300 dkg barna cukor
- 300 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál áfonya- vagy eper lekvárt
- 1l főzőtejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál jégcukor
- 100 ml tej
- 3 x 180g-os csomag áfonya
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 190 ° C / 170 ° C-osra kb. Olajozza/zsírozza meg és húzzon egy 20 cm x 30 cm-es tepsit – ha sütőpapírt használ, akkor hagyjon 2,5 cm-rt a széléire is. Verje fel a tojásokat és a cukrot egy nagy tálba 8-10 percig, míg kemény lesz a hab.
Szórja a lisztet és a sütőport a tojásos keverékre, majd egy fém kanállal finoman keverje össze. Töltsük ezt be a sütőedénybe és 35 percig süsse, amíg a tészta kezd leválni a sütőrül a szélén és aranybarna lesz. Vegye ki a sütőből és hagyja állni 5 percig, mielőtt kihúzna egy drótbetétre.
Amikor a tészta kihűl, vágja két felé. Keverje össze a lekvárt 1 evőkanál meleg vízzel és a tejszínt a vanília aromával és a jégcukorral egészen addig, míg összeáll az egész frémessé. Tegye át az egyik réteg tésztát a tálalóra, majd a tej ¹ / ³-ad részét hintse rá. Kenjen rá egy vékony réteg lekvárt, majd a krémet és szórja meg 1 cs. áfonyával. Tegye rá a második süti réteget, majd ismételjük meg a tej ¹ / ³-jével, egy réteg lekvárral, a krémmel és a 2. csomag áfonyával. Tegye fel a harmadik réteg sütit, szitálja át a megmaradt tejet, majd kenje rá a krémet és a maradék áfonyákat.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply