Hagyományos norvég húsvéti recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér kockákra vágva
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 2 bögre tej
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál mustár
- 5 db. tojást
- kb. 22-23 dkg reszelt cheddar sajt
- 2 csésze kockára vágott sonka vagy 2 bögre főtt kolbász
- 8-900 dkg gomba
Elkészítés: Kenjen ki vajjal, olajjal vagy szírral egy 9 x 13 üvegtálat.
Keverje össze a kenyeret megolvasztott vajjal, majd adja hozzá a sajtot, a sonkát vagy a kolbászt és a gombát.
Tegye a tepsibe/sütőedénybe. Keverjük össze és önse rá a felvert tojásokat.
Tejet és fűszereket is tehet hozzá.
Öntse át a keveréket a serpenyőben.
Fedje le fóliával és hagyja állni a hűtőben egy éjszakán át.
Majd süssem eg fóliával együtt, vegye ki a sütőből ás hagyja állni 10 percig tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

