Norvégia top 10 látványossága – Második rész

Norvégia top 10 látványossága – Második rész

6. Oslo

A természet közepén lévő főváros, Oslo a 2019-es Európai Zöld Fővárosaként van kiválasztva és a Lonely Planet a 2018-as Best in Travel (Legjobb utazás vagy Legjobb úticél) kategóriában jegyezte be. Sokat főznek a városban, mint egy éttermi jelenet, amely magában foglalja a világ legészakibb három Michelin étteremét.

Ez egy gyerekbarát főváros, ahol zenés szórakozások vannak, természet, új épületek, művészet, kerékpárosok és gyalogosok. Az Operaházban a tetőre is fel lehet menni.

Oslo, Norway
Kép forrása: https://www.tripsavvy.com/oslo-norway-city-profile-1626116
7. Flåm
Képtalálat a következőre: „flam norway”
Kép forrása: https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/the-sognefjord-area/flam/

      A 20 km hosszú hegyi vasúti utazás átveszi az Aurlandsfjord legbelső részét gyönyörű tájjal, a Sognefjord karján. 

     Ne feledje, hogy Norvégia egyik leggyakrabban látogatott helyszíne sokkal kevésbé elfoglalt és zsúfolt tavasszal, ősszel vagy akár nyár elején.

 
 
8. Stavanger régió

     Ötven éve nem szennyezte Norvégia ezen táját olaj, nem rontotta el a tengerparti város báját és nem változtatta meg a terület fő útvonalait és területeit.

      Itt felfedezheti a Lysefjord területét és a híres hegyi fennsíkokat, mint a Preikestolen (“The Pulpit Rock”). A helyi ételeket mind, mint pl. a  Michelin-csillagos étterem, vagy más kiváló éttermek a környéken.

Képtalálat a következőre: „Stavanger norway”
Kép forrása:https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/the-stavanger-region/

9. Trondheim

Élénk, gyalogos-barát utcák, színes fából készült épületek vezetnek a Nidaros katedrális és a régi raktárak mentén a Nidelven folyó. Trondheimben is rengeteg jó kávézó található és a friss helyi éttermek tipikus helyi ételeket kínálnak némi frissítésekkel együtt.

Az élelmiszerpiacok és fesztiválok jó hangulatot kölcsönöznek és a Rockheim és a Ringve zenei múzeumokban a zene erősen megnyilvánul a városban.

Kép forrása: http://www.cunard.co.uk/destinations/scandinavia-cruises/norway/trondheim/

10. Az Ålesund és Sunnmøre területe

Sehol máshol a világon járhatsz az art nouveau építészet és az atlanti óceán illata között az orrodban. Vezessen egy friss, tenger gyümölcseire alkalmas helyre, talán egy kajakozás, túrázás, off-piste síelés vagy halászat után. Ha nem a szabadtéri tevékenységek, a város a régió kulturális központja, és évek óta számos fesztiválon büszkélkedhet.

A környező Sunnmøre régió folytatja a fjordok, szigetek és meredek hegyek tájképét. A Geirangerfjord, a Hjørundfjord, a Runde-sziget, a Sunnmørsalpene-hegység és sok más helyszín könnyen megközelíthető.

Kép forrása: http://www.boomsbeat.com/articles/19/20140106/35-photos-of-%C3%85lesund-norway-most-colorful-and-beautiful-town-in-the-world.htm

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: virág, , szöveg, amely így szól: „-Szeret? -Vagy nem szeret? Magyarország legjobb jósai fogadják a hívását minden nap 0:24 óráig! Segítünk tisztán látni! Hívd profi jósainkat! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke (Hívás dija: 460 Ft/perc) www.afenykuldottek.hu”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük