Riport Yana Jósnővel (Első rész)

 

Riport Yana Jósnővel (Első rész)

 

c2.jpg
Riport a Nők Lapjában 2015.02. – Újpesten

Judit riportkérdése: Nagyon szép fiatal nő vagy. Nehéz elképzelni rólad, hogy boszorkány vagy…. Mikor és hogyan döbbenttél rá, hogy tényleg egy boszorkány lakozik benned?

Yana: Hú, ez nagyon jó kérdés így az elején. Volt egy pont tizenöt évesen, amikor már megtanultam jó pár dolgot, mint pl. a jóslás, szellemidézés, utazások a testből kilépve és egy régi ismerős felkeresett, adott nekem egy könyvet, aminek a címe: A boszorkányság nagykönyve. Beszéltünk…. Meséltem, hogy egy női hangot halottam pár napja, de sehol sem láttam senkit. Megmutatta a könyv első oldalát, amiben az áll, hogy a Nagy Istennő sok embert megszólít, de kevesen hallják meg a hívását. Akik meghallják, belőlük lesznek az Istennő Főpapnői, Papnői vagy boszorkányok. A három példa nem ugyan az egyébként.

c1.jpg
Riport a Nők Lapjában 2015.02. – Újpesten

Később kiderült úgy öt éve, hogy apai ágon a dédpapám és az elődei foglalkoztak ezotériával, rontáslevételekkel (idegen szavakat morvolva ilyenkor), értettek a gyógynövényekhez és az egyik ónöntő volt, akit Vendelnek hívtak. Ónöntssel jósolt.

Az utóbbinál tudatosult bennem, hogy az előseim is azok voltak és örököltem képességeket.

 

Edit riportkérdése: Nagyon jók a megérzéseid. Látod a dolgokat? – tudom, hogy igen. Hogyan örökölted?

Yana: Köszönöm szépen! Látok dolgokat, embereket, vagy erős megérzés jön vagy hangok. Mindig más formában. Apai ágon örököltem a képességeket, amit fent leírtam.

c4.jpg
Riport a Nők Lapjában 2015.02. – Újpesten

Judit: Nagyon megértőnek – empatikusnak – látszol…. Elérzékenyülsz az eléd táruló történetektől/élethelyzetektől, vagy keményen kimondod mindig , amiket látsz és érzel, amiket a kártya üzen?

Yana: Mindig átérzem a hozzám fordulók problémáit. Többször elérzékenyültem pl. rákos betegség – halál esetén, vagy amikor valalki, aki aki a tanárom volt majdnem, így évekkel később jósláskor átöelt és ott sírt a vállalom és 2-3 évvel később saját maga elhozott egy köszönőlevelet honoráriummal. Vagy amikor az utcán találkozom olyanokkal, akiknek segítettem és boldogan oda jönnek és ha sietnek is, pár mondatban megköszönik és mesélnek, mi történt velük.

Kimondom mindig, amit látok egyensen, nyíltan, de vannak személyek, akiknél előbb rá kell őket vezetni, mert nem tudják az igazságot elsőre elfogadni és nem lenne jó rájuk zúdítani. Érdezni lehet, kivel hogyan szabad beszélni és kinél kell pár percet várni és rávezetni a problémára, különben megsértőhetnek a hirtelen jövő rossz jóslás miatt.

 

389306_416843948347783_362125283819650_1336984_1411918799_n.jpg
Bálványosi falunap (2012.05.19.)

Judit: Melyik kártya volt az első, ami a kezedbe került…mikor, hogyan és kitől? Mit éreztel akkor? Azaz sugallt – e már akkor valamit a kártya, hogy igen, érzem, hogy nekem mit jelent, miket üzen? Úgy tudom elképzelni, hogy teljesen átlényegültél…. és a lapok mesélni kezdtek… így van?

Yana: Legelőször cigánykártyát vettem a kezembe. Tizenöt éves voltam és kollégista Kaposváron a régi Baross Gábor kollégiumban. Egy szobatársam tudott jósolni és átadta a tudását, amit a mamájától tanult és akkor elsőre megtanultam. Úgy éreztem, hogy a lapok beszélnek hozzám, ahogy te tökéletesen ráéreztél.

 

Judit: Yana! Ez döbbenet (most, mint riporter írom a fenti történésre!) = mit éreztél/mit érzel saját magad is, ha a kártya kirakásánál minden úgy van, ahogy kimondod?
Yana: Mivel napi szinten jósolok sokaknak országunkból belül, de vanak munkáim Amerikában, Ausztráliában, Angliában, Írországban, Indiában stb. (világszerte) ez olyan, mint ha minden jönne automatikusan magától. Ráérek az emberekre, ha elmondják a teljes nevüket és születési dátumot, ha nem. Rutinból történik nálam, de kérdésre válaszolva igen, van, amikor én is megdöbbenek azon amiket jósoltam és beigazolódnak visszajeleznek nekem. Valamikor lapok és segédeszközök nélkül látok embereket vagy helyeket, helyzetet a jóslást kérőről és döbbenet, amikor mesélem, mit látom és először ők lepődnek meg, mert igaz.

Judit: A Tarot egy különleges tudomány. Hogyan érzed? Mivel több, vagy másabb, mint a cigánykártya? Összehasonlítanád?
Yana: Régebben bementem egy üzletbe Budapesten, ami útba esett és elkezdtem kártyákat nézni. A Crowley Tarot megfogott, meg kellett vennem! Vagy a kártya válaszott engem, vagy én a kártyát, vagy együtt egymást. Érdekes volt. Pedig volt akkor egy Tarot kártyám, de valamiért nem tudtam vele dolgozni. A Crowley Tarot.ba beleszerettem és azóta is ez a kedvencem, pedig van mellette másik kettő fajta.
A Tarot számomra megmutatja az emberek lelkét, amit talán ki sem akarnak mondani. A cigánykártya a mindennapi cselekvésekre mutat rá, míg a Tarot kártyák az emberek belső világát mélyebben veszik a történések mellett.
Egyébként a az ingám választása is hasonló. Volt egy ingám, de épp amerre sétáltam belebotlottam egy ásványárusba és sorban lógtak gyönyörű ingák. Ki is választottam egy szépet, de épp csak megmozdult a kezemben. Próbáltam másikakat. Aztán az egyik erőteljsen kilengett az ujjaim között. Ő maradt, megvettem és azóta is ezt használom. Az inga választott engem.

Köszönöm a kérdéseket!

 

Riporter: Judit és Edit

Riport alany: Yana Boszorkány Jósnő

 

Yana Jósnő Jósdája - YanaWitch Oranum fényképe.

Yana Boszorkány Jósnő

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük