Bangkoki Chilis csirkeszárnyak

 

Bangkoki Chilis csirkeszárnyak

Kép és recept forrása: https://www.bhg.com/recipe/bangkok-chili-wings-1/

Hozzávalók 12 db-hoz: 

  • 12 db. csirke szárny
  • 1 evőkanál kóser só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes mangó meghámozva és kimagozva
  • 0,5 dl cukrozatlan kókusztej
  • 1 evőkanál ázsiai chilivelmártás (Sriracha szósz)
  • 1 evőkanál lime juice
  • Mango szeletek ízlés szerint
  • Sült friss koriander ízlés szerint

Elkészítés: Megszórjuk kóser sóval a csirkeszárnyakat. Egy  serpenyőben forraljon fel olajat.  Tegye bele a csirkeszárnyakat és süsse kb. 10 percig, vagy amíg mindkét oldala szép aranybarna lesz.Utána cserélje ki az olajat.

A mártáshoz helyezze a mangót szeletelje el egy turmixgépben. Fedjük le és kevrje ki simára géppel. Tegye át egy kis tálba. Keverjük össze kókusztejjel, ázsiai chilivelmártással és lime juice-al. Öntsük a mártást a csirke szárnyakra.
Párolja így meg lefedve kb. 5 percig., majd süsse  kb. 10 percig, vagy amíg a csirke rózsaszín lesz, és a mártás enyhén besűsűsödik. Alkalmanként kevrje meg és ha kell, vegye kisebb lángra alatta a gázt. Végül sózza meg az ételt.

Tegye át egy tálra, amin tálalni tudja és díszítheti mango szeletekkel és korianderrel.

 

 Jó étvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük