Bangkoki Chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók 12 db-hoz:
- 12 db. csirke szárny
- 1 evőkanál kóser só
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes mangó meghámozva és kimagozva
- 0,5 dl cukrozatlan kókusztej
- 1 evőkanál ázsiai chilivelmártás (Sriracha szósz)
- 1 evőkanál lime juice
- só
- Mango szeletek ízlés szerint
- Sült friss koriander ízlés szerint
Elkészítés: Megszórjuk kóser sóval a csirkeszárnyakat. Egy serpenyőben forraljon fel olajat. Tegye bele a csirkeszárnyakat és süsse kb. 10 percig, vagy amíg mindkét oldala szép aranybarna lesz.Utána cserélje ki az olajat.
A mártáshoz helyezze a mangót szeletelje el egy turmixgépben. Fedjük le és kevrje ki simára géppel. Tegye át egy kis tálba. Keverjük össze kókusztejjel, ázsiai chilivelmártással és lime juice-al. Öntsük a mártást a csirke szárnyakra.
Párolja így meg lefedve kb. 5 percig., majd süsse kb. 10 percig, vagy amíg a csirke rózsaszín lesz, és a mártás enyhén besűsűsödik. Alkalmanként kevrje meg és ha kell, vegye kisebb lángra alatta a gázt. Végül sózza meg az ételt.
Tegye át egy tálra, amin tálalni tudja és díszítheti mango szeletekkel és korianderrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)