Tradicionális afrikai bableves

 

Tradicionális afrikai bableves

 

Bean Soup Boontjie Sop
Kép és recept forrása: https://hubpages.com/food/Traditional-South-African-Food-Recipes

Hozzávalók:  

  • 200 dkgg (250 ml) szárított bab
  • 500 dkg húsleves
  • 1 db. csontvelő
  • 1 db. vörös hagyma apróra vágva
  • zsírorsabb sertésfarhát
  • 2 l hideg víz
  • 3 db. nagy burgonya, durvára reszelve
  • 1 db. paradicsom apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint

Gombóc összetevői:

  • 140 dkg (250 ml) liszt
  • 10 ml-es sütőpor
  • 2,5 ml ml só
  • 15 ml vaj vagy margarin
  • 125 ml tej

Elkészítés:  Hideg vízbe áztassa be a babot egy éjszakán át.

Főzze meg a babot, húsleveset, hagymát, csontvelőt és vizet 1 órára.

Tegye bele a burgonyát, a paradicsomot és főzze addig, amíg mindent össze érnek az ízek és megpuhul minden. Kb. 2 óra.

Tisztítsa meg a levest a felsleges zsírtól, ha szeretné a levest vagy finoman nyomja össze a zöldségeket és szelje bele a húsokat, vagy hagyja úgy, ha jobban szeretné darabokban.

Sóval és borssal ízesítse.

Párolja a levest és adja hozzá kanállal a tésztagolyókat és főzzön belülők gombócokat.Öntsön hozzá vizet, ha túl sűrűnek érzi a levét.

Gombócok elékszítése: Keverje össze a száraz összetevőket,  majd keverje bele a vajat vagy a margarint a száraz összetevőkbe. Öntse bele a tejet és keverje össze, amíg kemény tésztát kap.

Amikor a gombócok elkészültek már csak tálalni kell.

Jó átvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Izabella Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük