Könnyű afrikai quiche recept
Hozzávalók:
- 2 bögere reszelt sajttal
- 2 bögre reszelt mozzarella sajt
- 2 bögre tej
- 1/2 bögre liszt
- 1 csomag kockákra vágott gomba
- 4 szál tavaszi hagyma apróra vágva
- 1 közepes édes piros paprika aprítva
- 6 db. tojás
- 1 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
- só ízlés szerint
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 2 evőkanál vaj
Melegítse elő a sütőt 180 ° osra.
Elkészítés: Vajazza ki a sütőedényt, hogy ne ragadjon le semmi.
Egy közepes tálba tegyen 3 bögre a sajtot és jól keverje össze. Tegye bele a sajtot az elkőszített sütőedény aljára figyelve arra, hogy egyenletesen el legyen osztva.
Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletű gázon olvassza fel a vajat, tegye bele az apróra vágott gombát, hagymát, piros paprikát és süsse egészenaranybarnára, majd adja hozzá a sütőedényben levő keverékhez. Ezekhez jön a sonka és a petrezselyem.
Keverje össze a lisztet egy kis tejjel a tésztához.
Verje fel a tojásokat és tegye bele a tejet, majd öntse a liszthez. Fontos, hogy a keverék szép sima, csomómentes legyen. Sózza, borsozza.
A maradék sajtot rászórjuk a sütőedénybe és óvatosan öntese rá a tojásos, tejes lisztes keveréket.
Végül süsse meg az előmelegített sütőben.
Sütés után hagyja kb. 10 percig pihenni tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply