Könnyű afrikai quiche recept

Könnyű afrikai quiche recept

Hozzávalók: 

  • 2 bögere reszelt sajttal
  • 2 bögre reszelt mozzarella sajt
  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre liszt
  • 1 csomag kockákra vágott gomba
  • 4 szál tavaszi hagyma apróra vágva
  • 1 közepes édes piros paprika aprítva
  • 6 db. tojás
  • 1 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál vaj

Melegítse elő a sütőt 180 ° osra.

Elkészítés: Vajazza ki a sütőedényt, hogy ne ragadjon le semmi.
Egy közepes tálba tegyen  3 bögre a sajtot és jól keverje össze. Tegye bele a sajtot az elkőszített sütőedény aljára figyelve arra, hogy egyenletesen el legyen osztva.
Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletű gázon olvassza fel a vajat, tegye bele az apróra vágott gombát, hagymát, piros paprikát és süsse egészenaranybarnára, majd adja hozzá a sütőedényben levő keverékhez. Ezekhez jön a sonka és a petrezselyem.
Keverje össze a lisztet egy kis tejjel a tésztához.
Verje fel a tojásokat és tegye bele a tejet, majd öntse a liszthez.  Fontos, hogy a keverék szép sima, csomómentes legyen. Sózza, borsozza.
A maradék sajtot rászórjuk a sütőedénybe és óvatosan öntese rá a tojásos, tejes lisztes keveréket.

Végül süsse meg az előmelegített sütőben.

Sütés után hagyja kb. 10 percig pihenni tálalás előtt.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


   

 Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük