Sültburgonya juharszirupos pekándiós vajas – mogyóróhagymás töltelékkel

Sültburgonya juharszirupos pekándiós vajas – mogyóróhagymás töltelékkel

Kép és recept forrása: https://www.finecooking.com/recipe/baked-sweet-potatoes-with-maple-pecan-shallot-butter

Hozzávalók a vajhoz: 

  • 7 evőkanál sózatlan szobahőmérsékletű vaj
  • 2 db. közepes mogyoróhagyma megpucolva és keresztben félbe vágva
  • 1/4 bögre apróra vágott pekándió megpirítva és kihűlve
  • 1 kanál juharszirup
  • 1 kiskanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
  • kóser só

Hozzávalók a burgonyára: 

  • 4 db. közepes méretű burgonya  szárazra törölve és megkenve

Elkészítés. Készítse el a vajat. Olvasszon fel egy evőkanál vajat közepes hőmérsékletű gázgon egy serpenyőben. Tegye bele a mogyoróhagymát és süsse, amíg enyhén megpirul és ropogós lesz. Kb. 6 perc. Utána tegye félre hűlni.

Egy kis tálban keverje össze a maradék vajat a mogyoróhagymával, pekándióval, juharsziruppal, kakukkfűvel és 1/8 teáskanál sóval. Keverje össze egy kanállal vagy villával, amíg az összetevők egyenletesen eloszlanak. Hagyja fél órán át szobahőmérsékleten.

Következik a burgonya elkéstítése.

Helyezzen egy rácsot a sütő közepére és melegítse fel a kemencét  (vagy sütőt) 425ºF-ra. Fektessea burgonyákat egy fóliával szegélyezett keretes sütőlapra és süsse, amíg a húsa nagyon gyengéd lesz; ha villával van átszúrva, akkor  50 perc és 1 óra a sütésidő.
Tálalja úgy, hogy a burgányákat a vágások ment nyomja meg a végüket, hogyrészben kinyíljanak a burgonyák és szedje ki a belsejét egy villával vagy kanállal. Töltse burgonya belsejébe a pekándiós vajat  és  ha kell, akkor adjon hozzá tálalálkor még vajat.

Jó étvágyat! 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


 

  Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük