Tradicionális “homár Putyin” étel Kanadából
Hozzávalók:
- burgonya
- 3 db. nagyobb burgonya a héjával gyütt csíkokra vágva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ teáskanál só
Hozzávalók az öntethez:
- 1 ½ bögre főtt homár hús apróra vágva
- 200 dkg poutine sajt
- 2 csík főtt szalonna apróra vágva
- kb. 2 db. koktélparadicsom
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 bögre szósz/mártás lehűtve
A burgonya elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 375º-osra. Egy nagy sütőlapra dobja be az összes burgonya összetevőit, amíg a burgonya egyenletesen be lesz vonva.
Süsse 25-30 percig, amíg a krumpli aranybarna lesz az alján és a villát be tudja szúrni.
Öntet elkészítése: Egy meleg tálra tegye a sültkrumplihoz. A tetejére kerüléjön a homár, a sajtkrém és a szalonna, ha használja. A tálcán a forró mártásból használjon annyit, amenyit extrát csak szeretne.
Díszítseapróra vágott paradicsommal, petrezselyemmel. Tálalja azonnal elkészülés után.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply