Kanadai sültkrumpli gombás öntettel és sajttal

Kanadai sültkrumpli gombás öntettel és sajttal

Classic Canadian fast-food dish with mushroom gravy and cheese curds
Kép és recept forrása: http://www.cookingglory.com/recipes/sides/canadian-poutine-with-mushroom-gravy/

Hozzávalók: 

  • sült krumpli
  • 15 – 20 dkg sajt és túró vegyesen

Hozzávalók a gombás mártáshoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál friss zsálya aprítva
  • ¼ főző sherry vagy bor
  • 3 bögre tyúkhúsleves
  • ½ teáskanál só
  • 150 – 160 dkg apróra vágott gomba vagy szeletelt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál vaj
  • ¼ kiskanál őrölt bors

Elkészítés: Semmi különös a sült krumplival kapcsolatban. Csak csinálja úgy, ahogyan szereti.

Öntsön olajat egy serpenyőbe és melegítse fel közepes hőmérsékletűre. Tegye bele a hagymát és párolja1-2 percig.
Adja hozzá a zsályát, a sót,  gombát és sózza meg, majd főzze, amíg a gomba átpuhul.
Öntse hozzá a bort vagy sherry-t és főzze, amíg szinte elpárolog. Keverje hozzá a tyúkhúsleveset és párolja, amíg kb. 1 bögrényi lesz belőle, ami kb. 10-15 perc.

Tegyen hozzá lisztet és kevesrje simára.  Tegye vissza főni az egészet és kevergesse, amíg kezd besűrűsödni és kevergesse, hogy sima, csomómentes legyen.
Vegye le a tűzhelyről és keverje hozzá a vajat és a borsot.
Tegye a sült krumplit egy tetszőleges tányérre, tetejére szórja sajtot és túrót. Végül öntse rá a forró gombás mártást a sajtra.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük