Kanadai sültkrumpli gombás öntettel és sajttal
Hozzávalók:
- sült krumpli
- 15 – 20 dkg sajt és túró vegyesen
Hozzávalók a gombás mártáshoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ közepes vöröshagyma apróra vágva
- 1 evőkanál friss zsálya aprítva
- ¼ főző sherry vagy bor
- 3 bögre tyúkhúsleves
- ½ teáskanál só
- 150 – 160 dkg apróra vágott gomba vagy szeletelt
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál vaj
- ¼ kiskanál őrölt bors
Elkészítés: Semmi különös a sült krumplival kapcsolatban. Csak csinálja úgy, ahogyan szereti.
Öntsön olajat egy serpenyőbe és melegítse fel közepes hőmérsékletűre. Tegye bele a hagymát és párolja1-2 percig.
Adja hozzá a zsályát, a sót, gombát és sózza meg, majd főzze, amíg a gomba átpuhul.
Öntse hozzá a bort vagy sherry-t és főzze, amíg szinte elpárolog. Keverje hozzá a tyúkhúsleveset és párolja, amíg kb. 1 bögrényi lesz belőle, ami kb. 10-15 perc.
Tegyen hozzá lisztet és kevesrje simára. Tegye vissza főni az egészet és kevergesse, amíg kezd besűrűsödni és kevergesse, hogy sima, csomómentes legyen.
Vegye le a tűzhelyről és keverje hozzá a vajat és a borsot.
Tegye a sült krumplit egy tetszőleges tányérre, tetejére szórja sajtot és túrót. Végül öntse rá a forró gombás mártást a sajtra.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply