Pancetta-s kelbimbók – Kanadai recept
Hozzávalók:
- 2 kg kelbimbó egyenként félbe vágva
Kép és recept forrása: https://www.foodnetwork.ca/recipe/brussels-sprouts-with-pancetta/20979/ - 2 evőkanál olívaolaj
- 1 1 1/4 “vastag szelet pancetta, kis kockákra vágva (a baconhöz hasonlít)
- kóser só és fehér bors
- Almaecet ízlés szerint
Elkészítés:
Töltsön egy közepes méretű serpen/edénybe pár centiméter sós vizet és forralja fel. Tegye bele a kelbimbókat és főzze 2-3 percig. Vegye ki szűrővel a zöldségeket és hideg vízzel öblítse le.
Melegítsen fel közepesen melegre olajat egy nagy serpenyőben, aminek magas a pereme. Adja hozzá a pancetta-t és süsse addig, amíg foltokba nem pirulnak, kb. 8 percig. Vegye alatta a gázt nagyobbra utána. Tegye bele a kelbimbókat és igazítsa meg, hogy nagyrészt egyetlen rétegben legyenek. Sózza, borsozza. Időnként kevergesse meg a kelbimbókat és forgassa meg, hogy egyenletesen átsüljenek. Kb. 12 perc utún megpuhulnak. Végezzen villapróbát. Ha a kelbimbók egészen megbarulnak és nem tapadnak már a serpenyőhöz, akkor öntsön hozzá egy csepp ecetet a serpenyőhöz, hogy meglazítsa az megbarnított kelbimbőkat.
Tegye egy tálba és tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.