Egyszerű jamaikai tőkehal recept

Hozzávalók:
- kb. 55 dkg tőkehal
- 3 bögre liszt
- 4 teáskanál őrölt fekete bors
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 vöröshagyma – apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva
- 1 csípős chilli paprika apróra vágva
- só ízlés szerint
- 2 bögre víz
- olaj a sütéshez
Elkészítés: Tegye a tőkehalakat vízbe 25-30 percig. Miután a hal jól kiázott, szedje le rólaa pikkelyeket.
Vegyünk elő egy nagy keverőedényt és szitálja bele a lisztet, a borsot és a sütőport.
Adja hozzá a halat vöröshagymával, fokhagymával és az erőspaprikával. Keverés közben egy kis vizet öntsön hozzá, hogy egyenletes legyen.
Melegítsen fel egy olajat egy mély serpenyőben közepes lángon és töltse bele a halkeveréket. Hagyja őket kb. 8-10 percig sülni, amíg aranybarna lesz. Süsse meg a halat mindkét oldalról.
Miután elkészült, tegye papírtörlőre, hogy felszívja a felsleges olajat és tálalja melegen.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.