Hozzávalók:

- 1,8 – 2 kg birkahús, ( lehet nyúl, liba, vagy szarvasmarha helyette)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál kínai öt fűszerpor
- csillagánizs
- 1 evőkanál vékonyra szeletelt gépsonka
- lime levelek
- 2 evőkanál osztriga mártással
- 3 evőkanál szezámmagolaj
- 1 kis Scotch Bonnet chilli paprika kockára vágva – ízlés szerint
Elkészítés: Vágja el a választott húst ehető darabokra.
Fűszerezze a húsarabokat fokhagymával, szójaszósszal, ötfűszeres porral, csillagánizzsal és gyömbér szeletekkel.
Öntse a szezámmagolajat egy forró wokba (serpenyőbe) és forrosítsa fel az olajat.
Tegye bele a lime leveleket, húslevest vagy vizet és vegye kisebb lángraa gázt alatta.
Párolja lassú tűzön, amíg megpuhul, szép zsenge lesz.
Adja hozzá az osztriga mártást és sűrítstse be a folyadékot a kívánt mennyiségű a mártáshoz, hozzáadva kukoricakeményítő / víz keveréket.
Adjon hozzá néhány chilli paprikát, ha csípősre szeretné készíteni.
Tálalja fehér rizzsel vagy kínai tésztával.
Megjegyzés: A receptben a nyúl, a liba vagy az oxtail is helyettesíthető.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

