Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál Dijon mustár vagy ízlés szerint
- 2-4 evőkanál Méz és / vagy barna cukor vegyesen
- ½ evőkanál őrölt Jalapenos paprika vagy több ízlés szerint
- 2 evőkanál vörösborecet vagy frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál karibi csípős szósz (Caribbean hot sauce)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 6 bögre magozott és aprított Napa Savoy, zöld és / vagy vörös káposzta
- 1 db. nagy, érett mangó meghámozva és finomra szeletelve
- 1 csésze aprított sárgarépa
- 2-3 kockára vágott mogyoróhagyma
- fehér bors
- 1/4 bögre apróra vágott petrezselyem
- 1/2 bögre dió mandula, napraforgómag több vagy kevesebb dió, ahogyan jobban szereti
- só ízlés szerint
Az öntet elkészítése: Az összes öntet-összetevőt egy üvegben vagy edényben keverje össze; méz, a forró mártás, a mustár, a fehér bors, a fokhagyma, az ecet, a citrom, a Jalapeños paprika és az olívaolaj; majd rázza fel gyorsan kb. 2 percig. Tegye félre. Minden használat előtt feltétlenül rázza fel.
A saláta elkészítése: A káposztát, a mogyoróhagymát és sárgarépát tegye egy tálba és keverje össze, majd öntse rá a salátát. (Mindig rázza fel az öntetet használat előtt.)
Jó étvágyat!
Kép és recept forrása: https://www.africanbites.com/caribbean-cole-slaw/
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply