Karib káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál Dijon mustár vagy ízlés szerint
Caribbean Cole Slaw

  • 2-4 evőkanál Méz és / vagy barna cukor vegyesen
  • ½ evőkanál őrölt Jalapenos paprika vagy több ízlés szerint
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál karibi csípős szósz (Caribbean hot sauce)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 6 bögre magozott és aprított Napa Savoy, zöld és / vagy vörös káposzta
  • 1 db. nagy, érett mangó meghámozva és finomra szeletelve
  • 1 csésze aprított sárgarépa
  • 2-3 kockára vágott mogyoróhagyma
  • fehér bors
  • 1/4 bögre apróra vágott petrezselyem
  • 1/2 bögre dió mandula, napraforgómag több vagy kevesebb dió, ahogyan jobban szereti
  • só ízlés szerint


Az öntet elkészítése: Az összes öntet-összetevőt egy üvegben vagy edényben keverje össze; méz, a forró mártás, a mustár, a fehér bors, a fokhagyma, az ecet, a citrom, a Jalapeños paprika és az olívaolaj; majd rázza fel gyorsan kb. 2 percig. Tegye félre. Minden használat előtt feltétlenül rázza fel.

A saláta elkészítése: A káposztát, a mogyoróhagymát és sárgarépát tegye egy tálba és keverje össze, majd öntse rá a salátát. (Mindig rázza fel az öntetet használat előtt.)

Jó étvágyat!

Kép és recept forrása: https://www.africanbites.com/caribbean-cole-slaw/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Yana Boszorkány Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg
Evita Asztrológus Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük