Jamaikai sertés bab recept

Hozzávalók:


  • 2 kg sertéshús
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 2 teáaskanál (10 ml) s
  • 1 teáskanál (5 ml) fekete őröltbors
  • 3 evőkanál (45 ml) olaj
  • 3 bögre (625 ml) forró víz
     
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2db. Kaliforniai paprika apróra vágva
  • 1/2 chilli szeletelve
  • 1 teáskanál (5 ml) Szárított kakukkfű vagy 2 szál friss kakukkfű
  • 1 evőkanál (15 ml) Steak szósz
  • 1 evőkanál (15 ml) Worcester szósz
  • 2 evőkanál (30 ml) ketchup
  • 1 19-oz (540 ml) vajbab a levével együtt (más néven vajbab vagy széles bab)
     

    Elkészítés: Távolítsuk el a zsírt a sertéshúsból és vágja kockára. Fűszerezze fokhagymaporral, hagymaporral, sóval és fekete borssal. Ez után egy edényben vagy serpenyőben melegítse fel az oldalajat és a magas hőmérsékleten főzze a sertéshúst. Adjon hozzá 1 bögre forró vizet és tegyen az edényre fedőt és főzzük 45 percig vagy addig, amíg a hús átpuhul- adjunk hozzá még 1 csésze vizet a főzés közben. Tegye a húst a fazék egyik oldalára és adjon hozzá a szeletelt hagymát, paprikát és chillit. Tegye hozzá a steak- és a Worcester-mártást és a ketchupot ais és keverje össze a húsokkal. Öntsön hozzá 1 bögre forró vizet és főzze pár percig vagy amíg a mártás besűrűsödik. Végül tegye a babot a húshoz (használjon konzerves tartósított babot).

Jó étvágyat!

Kép és recept forrása:
https://cooklikeajamaican.com/amp/pork-and-beans/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük